A világ legdrágább szuperjachtjai

A következő összeállításban a legdrágább magántulajdonban lévő hajókat ismerhetjük meg.

MAILTESE FALCON

A Máltai Sólyom a legnagyobb magántulajdonban lévő vitorlás, melynek tulajdonosa Elena Ambrosiadou, az IKOS alapítója. A vitorlás értéke 120 millió dollár (kb. 32,5 milliárd Ft). A 88 méter hosszú klasszikus fregatt stílusú hajó árbocai szuperkönnyű, de erős karbonötvözetből készültek, a kereszttartók is merevek az árbocok pedig a vitorlásoktól eltérően a tengelyük körül forgathatóak gombnyomásra. A hajtót 2 db 1800 lóerős dízelmotorjaival vagy a vitorlák segítségével is meglehet hajtani.

MAILTESE FALCON jacht

MAILTESE FALCON jacht

MAILTESE FALCON jacht

VENUS

Steve Jobs családjának tulajdonában lévő hajó értéke 129 millió dollár (kb. 35 milliárd Ft). A jachtot Philippe Starck és Steve Jobs közösen tervezte évekig, azonban Steve tökéletességre való törekvése miatt a 79 méteres jacht elkészültét sajnos már nem érhette meg. A hatalmas jacht egyszerű vonalvezetésű, elegáns, letisztult, minimál dizájnos mint bármelyik Apple termék.

VENUS - Steve Jobs jacht

VENUS - Steve Jobs jacht

VENUS - Steve Jobs jacht

SEVEN SEAS

A Steven Spielberg tulajdonában lévő 200 millió dollár (54 milliárd Ft) értékű, 86 méter hosszú hajóval 2013 nyarán egy 45.000 km-es Földkörüli útra ment, melynek során elsősorban a korábbi filmjeinek forgatási helyszíneit járta végig. Amikor Spielberg nem használja a hajó heti 1 millió dollárért (280m Ft) bérelhető.

SEVEN SEAS - Steven Spilberg jacht

SEVEN SEAS - Steven Spilberg jacht

SEVEN SEAS - Steven Spilberg jacht

THE RISING SUN

A hollywoodi szórakoztatóipari mágnás, David Geffen 138,4 méter hosszú hajóját négy, összesen 48.000 lóerő teljesítményű dízelmotor tolja előre. A 200 millió dolláros (kb. 54 milliárd Ft) árcédulájú hajó 8000 négyzetméter lakóterületű, 82 helység 5 emeleten szétosztva található rajta.

THE RISING SUN jacht

THE RISING SUN jacht

DILBAR

A 110 méter hosszú Dilbar tulajdonosa Alisher Usmanov, orosz üzletember, aki édesanyja után nevezte el a hajót. A 2008-ban készült, 263 millió dollár értékű hajó volt az első szuperjacht, amelynek a motorja, kipufogója részecskeszűrőt kapott. Usmanovnak 2% részesedése van a Facebook-ban és hajó mellett vásárolt magának egy 500 millió dollár értékű Airbus A340-est is.

DILBAR jacht

DILBAR jacht

DILBAR jacht

ALSAID

Omán szultánja, Sultan Quaboos 155 méter hosszú jachtján 154 fős személyzet szolgál, hogy a vendégek minden igényét kitudják elégíteni. A vendégek kizárólag a szultán által küldött helikopterrel közelíthetik meg a hajót, melyen koncertterem, színpad, mozi, cápa akvárium is helyet kapott. Árcédula: 300 millió dollár (81 milliárd Ft)

ALSAID jacht

ALSAID jacht

ALSAID jacht

„A”

Andrey Melnichenko, orosz üzletember szuperbiztonságos megajachtja az egyedi formatervnek köszönhetően a jégtáblákon is képes áthatolni. Negyven biztonsági kamera, mozgásérzékelők, ujjlenyomatra nyíló ajtók védik a fedélzetet. Az oroszoknál divatos menekülő mini tengeralattjáró szériatartozék. A 119 méter hosszú hajó 323 millió dollárba kerül (87 milliárd Ft).

„A” - Andrey Melnichenko jacht

„A” - Andrey Melnichenko jacht

YAS

Az Emirátusok miniszterelnök helyettesének, Hamdan bin Zayed bin Sultan Al Nahyan-nak 350 millió dolláros (95 milliárd Ft) monstrumát a francia Pierrejean Design Studio tervezte, alapjául pedig egy 1978-as hadihajó szolgált. A 141 méter hosszú, szuperkönnyű hajtótestnek köszönhetően az áramvonalas hajó akár 48 km/h sebességre is képes relatív alacsony fogyasztás mellett.

YAS jacht

YAS jacht

ECLIPSE

Roman Abramovich, orosz oligarcha 162,5 méteres jachtján speciális radarral szerelt rakétáelhárító-rendszer, két helikopterleszálló, B7-es páncélüveg, menekülés esetére egy többszemélyes 50 méterig merülni képes tengerealattjáró, öt titkos kijárat és 20 menetre kész jetski is megtalálható. Az 500 millió dollár (135 milliárd Ft) értékű hajón kinti-benti medence, 9 emelet, bárok, mozi, könyvtár, étterem, disco, 8 lakosztály is várja tulajdonosát. Az úszó erőd 25 csomóval (45km/h) képes szelni a hullámokat.

ECLIPSE jacht - Roman Abramovich jacht

ECLIPSE jacht - Roman Abramovich jacht

ECLIPSE jacht - Roman Abramovich jacht

PROJECT AZZAM

Khalifa Al Nahyan, az Egyesült Arab Emirátusok elnökének 180 méter hosszú jachtjával az eddigi csúcstartót Roman Abramovich-ot taszította le a trónjáról. A 605 millió dolláros (163 milliárd Ft) úszó városnak mindössze 4,3 méter a merülése, a kettő összesen 94.000 lóerő teljesítményű dízelmotor pedig akár 60 km/ó sebességgel képes előretolni a 13 ezer tonna vízkiszorítású monstrumot.

ECLIPSE jacht - PROJECT AZZAM jacht

ECLIPSE jacht - PROJECT AZZAM jacht

ECLIPSE jacht - PROJECT AZZAM jacht


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!