Fényvisszaverővé teszik a kóbor marhák szarvát Indiában

Fényvisszaverővé teszik a kóbor marhák szarvát az egyik indiai államban, hogy így vegyék elejét az állatok okozta közúti baleseteknek napnyugta után. A közép-indiai Madhja Prades államban próbaképpen már 300 szent tehén szarvára ragasztottak narancssárgán foszforeszkáló szalagot, és a kísérletNyolc hónapos Mars-szimulációt tartottak a Mauna Loa hegyen. olyannyira bevált, hogy a rendőrség most tartós festékkel akarja felváltani a csak néhány hét élettartamú öntapadó csíkokat.

marhak-indiaban-4

marhak-indiaban

A rendőrség szerint sok gépkocsivezető sebesül meg, vagy öli meg az állatot, amikor éjszaka váratlanul gazdátlanul kóborló szarvasmarhaVadon élő bölénycsordához csatlakozott szökése után egy házi szarvasmarha. kerül elé az úton, “ezért sürgősen tenni kellett valamit”. A hatóságok felszólították az állattartó gazdákat is, hogy ragasszanak fényvisszaverőt marháik szarvára.

marhak-indiaban-3

Hivatalos adatok szerint Indiában tavaly 550 ember vesztette életét olyan közúti balesetben, amelyet kóbor állat okozott. Az Egészségügyi Világszervezet (WHOMilliárdokba kerülnek Európának a légszennyezés okozta betegségek. ) szerint a több mint egymilliárd lakosú országban évente 230 ezren halnak meg a közutakon.

marhak-indiaban-5

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!