Zagy ömlött az Aranyos folyóba az elárasztott Szászavinc tározójából

ZagyHamarosan eléri a Tiszát az Aranyos folyóba ömlött szürkeiszap. került a Cupru Min bányavállalat szászavinci zagytározójából az Aranyos folyóHamarosan eléri a Tiszát az Aranyos folyóba ömlött szürkeiszap. ba – közölte az erdélyi Fehér megye környezetvédelmi őrsége. A Mediafax hírügynökség keddi jelentése szerint a balesetet a zagytározóban meggyűlő víz kontrollált leürítésére használt berendezés meghibásodása okozta.

A környezetvédelmi ügynökség illetékese az MTI-nek elmondta, egy 1988 óta kiiktatott berendezés esett szét a korrózió következtében, ez okozta a zagy kijutását. Hozzátette, mintegy három és fél órán át ömlött a régi leürítő rendszeren keresztül zagy a tározó völgyében folyó patakba, amelyik pár kilométerrel tovább az AranyosAranyos videó - így tanítja járni a cica a kisbabát. folyóOlajban fuldoklik Peru amazóniai vidéke. ba ömlik. A Cupru Min társaság értesítette a környezetvédelmi hatóságokat, és vállalta a felelősséget a környezetszennyezésHatalmas méreteket ölt a vízszennyezés Kínában. miatt. A környezetvédelmi ügynökség azt közölte, hogy az ügy kivizsgálása után pontos adatokat közöl a szennyezésHamarosan eléri a Tiszát az Aranyos folyóba ömlött szürkeiszap. mértékéről.

Az Erdélyi-érchegységben, VerespatakÚjabb kanadai cég kapott aranykitermelési engedélyt az erdélyi Érchegységben. szomszédságában lévő egykori SzászavincSzászavinc, a rézbánya hordalékával elárasztott falu. (Geamăna) helyén ma már több mint százharminc hektáros kénsavas zagytározó található, amelyből csak az elpusztult faluAït Benhaddou - erődített marokkói falu. ortodox templomÚjjáéled a vízzel elárasztott Bözödújfalu temploma. ának tornya áll ki. A sárga és vörös színű, nehézfémekkel szennyezett savas víz a veresvölgyi (Rosia Poieni) rézbányából folyik a völgyzáró gáttal kialakított mesterséges tóNéhány hónapra kiemelkednek a vízből az elárasztott Bözödújfalu maradványai. ba, amelynek savasságátÚjjáéled a vízzel elárasztott Bözödújfalu temploma. mész adagolásával próbálják semlegesíteni.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!