Wallaby nevelt fel erszényében egy árván maradt fakúszó kengurut

Egy wallabyPiton falt fel egy törpekengurut egy ausztráliai golfpályán. nevelt fel erszényében egy árván maradt fakúszó kenguruKenguruk születtek Szegeden - a szürke anyának fehér, a fehérnek pedig szürke kicsinye lett. t az ausztráliai Adelaide állatkertjében. Ez volt az első eset, hogy a kenguruk"Balkezes" a kenguruk többsége. főcsaládjába tartozó faj egyik nősténye egy tőle ilyen távoli másik erszényest fogadott be pótmamaként. A kis kengurucsemete mindössze öthetes volt, amikor az anyja elpusztult, miután leesett egy ágról. Az állatorvosok akkor a wallabykhoz tartozó több alfaj egyedeivel próbálkoztak, hogy pótmamát találjanak a kicsinek.

Makaia

A kényes művelet során a Makaia névre hallgató kis hímet egy sárgalábú szirti wallaby erszényébe csúsztatták, aki felváltva táplálta a saját kölykét és az örökbe fogadott fakúszó kengurut. “Magunk is csodálkoztunk rajta, hogy a bébi túlélte a kritikus első napot” – magyarázta Gayl Males, az állatkert egyik illetékese. Makaia három és fél hónapot töltött a wallabymama erszényében, ezután az állatkerti gondozók vették gondjukba.

Makaia

Makaia

A Goodfellow-kúszókenguruk (Dendrolagus goodfellowi, nevüket a felfedezőjükről, WalterÍgy rohan a labrador, hogy a tengerbe csobbanjon. Goodfellow brit zoológusról kapták), Új-Guinea trópusi erdőAz erdőben hagyott japán kisfiú elmesélte, hogy élte túl hat napig. iben élnek. A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) a veszélyeztetett fajokCsaknem 23 ezerre nőtt a kihalás fenyegette állat- és növényfajok száma. között tartja nyilván.

Makaia

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!