Vörös elefántok a kenyai Tsavo Nemzeti Parkban

Cimkék: , , , ,

A kenyai Tsavo Nemzeti ParkKönigssee - Németország legszebb tava. ba látogatók találkozhatnak a vörös elefántokRészeg elefántok a Kruger Nemzeti Parkban. kal. A Tsavo a legnagyobbSherman tábornok fája - a legnagyobb térfogatú fa a világon. nemzeti parkA 10 legjobb úticél medveszafarihoz. KenyaKrikettező maszáj harcosok. területén. Gazdag folyóGyönyörű helyek a Föld minden tájáról. hálózattal rendelkezik, források, oázisok és akácialigetek tarkítják. A Nairobit Mombasával összekötő főút mentén terül el, amely a rezervátumot két részre osztja: Tsavo West és Tsavo East részekre, azaz Kelet- és Nyugat-Tsavora. Az itt élő elefántok rendszeresen megfürdenek a vörös porban, így lesz ilyen különösKrikettező maszáj harcosok. színük. Az elefántok azért hempergőznek meg a vörös porban vagy sárban, hogy megvédjék a bőrüket.

Vörös elefántok

Vörös elefántok

Minden alkalmat megragadnak, hogy a vizek által kivájt medrekben megfürödjenek, és miután megszárad a sár a színük vörös lesz. Ha nincs a közelben vízA világ legtisztább tavai. , akkor a porban hemperegnek vagy az ormányukkal magukra szórják a vörös színű talajt. A vörös talaj a rejtőzködésben is segíti őket, így könnyebb beolvadniuk a környezetbe. A kenyai elefántoknak van is mitől rejtőzködniük, ugyanis, számuk rohamosan csökken. Az agyarukért a feketepiac105 tonna, elefántcsontból rakott máglyák lángoltak Kenyában. on annyit fizetnek, hogy egy kenyai akár tíz évig is megél belőle, így nem csoda, hogy sokak számára csábító az illegális elefántvadászat. A rendelkezésre álló adatok alapján 1970-ben 35 ezer elefántEladják a zimbabwei nemzeti parkokban élő vadállatok egy részét. élt a nemzeti parkban ez a szám 2005-re 10 ezerre csökkent.

elefantok-2

elefantok-3

Vörös elefántok

Vörös elefántok

Vörös elefántok


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!