Valószínűleg elsülyedt egy hatalmas, 148 ezer tonnás teherhajó az Atlanti-óceánon

Feltehetően elsüllyedt egy hatalmas teherszállíTöbb ezer hajóroncs hever az észak-amerikai Nagy-tavakban. hajó az Atlanti-óceán déli részén.

A Marshall-szigeteki zászló alatt hajóTöbb ezer hajóroncs hever az észak-amerikai Nagy-tavakban. zó, de dél-koreai tulajdonú, 266 ezer tonna teherbírású Stellar Daisy egy igazi óriás. A VLOC osztályú (Nagyon Nagy Ércszállító/Very Large Ore Carrier) teherhajó 312 méter hosszú.

Az egyik legnagyobbA világ talán legnagyobb csigájáról nehéz elhinni, hogy valóban létezik. kategóriába sorolt 148 ezer tonnás teherhajó Brazíliából szállított vasércet Kínába, amikor a hajó 24 fős személyzetének egyik tagja SMS-ben jelezte, hogy a hajó bal oldali részébe szivárog a víz. Azóta nem sikerült kapcsolatba lépni a hajóval.

Az ércszállító a partoktól 2495 kilométerre süllyedhetett el.

A keresésére riasztották a környéken tartózkodó teherhajókat. Az uruguayi haditengerészet szóvivője szerint a hajó útvonalán erős üzemanyagszagot észleltek.

Az egyik kereskedelmi hajó két Fülöp-szigeteki tengerÓriási víztisztítót építenek, ami 7 millió tonna műanyag szemetet gyűjt majd az óceánokból. észt kimentett a személyzet tagjai közül, a többi 22 tengerészt – 14 Fülöp-szigetekit és 8 dél-koreait – még keresnek, ugyanakkor a környéken több, üresen lebegő mentőmellényt is találtak a vízen.

444/BBC/NBC

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!