Vadorzók végeztek Afrika egyik legöregebb és legnagyobb elefántjával

Vadorzók megölték AfrikaÍgy tudta megállítani a felbőszült elefántot a túravezető. egyik legöregebb és legnagyobb elefántját, SataoMegölték a világ egyik legnagyobb elefántját. II.-t – jelentette be a TsavoCsodálatos felvételek készültek az elefántok királynőjéről, nem sokkal a halála előtt. Trust természetvédő szervezet. A hím elefántÍgy tudta megállítani a felbőszült elefántot a túravezető. körülbelül 50 éves lehetett, hatalmas agyarai a földet súrolták, egyenként több mint 50 kilósak. Az állatot vélhetően mérgezett nyíllal ölték meg. Az óriási elefánt tetemét hétfőn fedezték fel a levegőből, egy rutinrepülés alkalmával a Tsavo Nemzeti ParkMindennap órákat autózik egy kenyai férfi, hogy ivóvizet vigyen a szomjas vadállatoknak. déli részén.

Satao II.Satao II (Forrás: Tsavo Trust)

A két feltételezett vadorzót sikerült elfogni, még mielőtt elszökhettek volna a gigantikus agyarakkal – közölték a természetvédőElhunyt Daphne Sheldrick, az "elefántok anyja". k. Satao II. a látogatók kedvence volt a nemzeti parkban. Túlélt sok súlyos aszályt, és vélhetően számos, az elejtésére tett kísérletet is. Az állatvédők szerint a világon már csak 25 példány él a nagy termetű, óriási agyarEgyre több az agyar nélküli nőstényelefánt az orvvadászat miatt. ú elefántból, közülük 15 Kenyában. Agyaruk jellemzően olyan hosszú, hogy majdnem földig ér.

Satao II.ElefántokEz történt a teknőssel, ami egy elefántcsorda közé keveredett. a Tsavo Nemzeti Parkban (Forrás: Wikipedia/Flickr/John Hickey-Fry)

Satao II. névadó elődjével, a Satao nevű, hasonló testi adottságokkal rendelkező afrikai elefánttal hasonló módon végeztek Kenyában 2014 májusában, de az ő tetemét már annyira megcsonkítva találták meg, hogy csak különleges ismertetőjegyek alapján sikerült azonosítani.

Satao II.Satao (Forrás: Save the Elephants)

Satao II.Satao (Forrás: Tsavo Trust)

Tsavo Trust, MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!