Üzenetet küld a NASA a 40 éve útnak indított Voyager-1 űrszondának

A nagyközönség bevonásával küld rövid üzenetet a negyven évvel ezelőtt útnak indított Voyager21 milliárd kilométerre jár a Földtől a Voyager 1 űrszonda. -1 űrszondának az amerikai űrkutatási hivatal. A NASAMeglepte a tudósokat a Jupiter légköre. a Twitteren, az Instagramon, a Facebookon és az egyéb közösségi platformokon várja a legfeljebb hatvan karakterből álló rövid üzeneteket. Az űrkutatási hivatal a pasadenai Jet Propulsion Laboratórium munkatársaival, valamint a Voyager-csapat tagjaival közösen fogja kiválogatni azokat javaslatokat, amelyekből aztán a nagyközönség választja ki a győztes üzenetet szeptember 5-én. A Voyager-121 milliárd kilométerre jár a Földtől a Voyager 1 űrszonda. 1977. szeptember 5-én indult útnak, testvére, a Voyager-2Százhetven éve fedezték fel a Neptunuszt. két héttel korábban.

A Voyager–1 indítása (Forrás: NASA)
Forrás: NASA/JPL 

Az “ikrekÉrdekes eredményeket hozott a NASA ikerkutatása - így működik a szervezet a világűrben. ” tudományos célja a NaprendszerVihar tombol a Szaturnuszon. külső bolygóMeglepte a tudósokat a Jupiter légköre. inak – a Jupiternek, a Szaturnusznak, az Uránusznak és a Neptunusznak – a megfigyelése volt. Eredeti küldetésKözel két év után tért vissza titkos küldetéséről a kísérleti amerikai űrrepülő. üket 1989-ben befejezték, de azóta is száguldanak tovább. A Voyager-1 az első olyan ember építette szerkezet, amely elhagyta a Naprendszert és átlépett a csillagközi térbe.

A JupiterMeglepte a tudósokat a Jupiter légköre.  Nagy Vörös Foltja a Voyager–1 felvételén (Forrás: NASA)

Arra a legkevésbé sem valószínű esetre, ha idegen civilizációk találkoznának a földi hírvivővel, a Voyager-ikrek egy-egy arannyal bevont lemezt visznek magukkal. A korong címe A FöldIdén is korábban jött el a túlfogyasztás napja. hangjai. A lemezhez lemezjátszót, ahhoz pedig használati utasítást is mellékelt a NASA 1977-ben.

Forrás: NASA/Wikimedia Commons


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!