Úszómedence fog összekötni két londoni toronyházat

Egy 25 méteres úszómedenceNemo 33 - a világ legmélyebb beltéri medencéje. fog összekötni két tízszintes toronyházat LondonÜvegpadlót kapott a Tower Bridge. központjában, a páratlan építményt 2019-re tervezik elkészíteni. A 20 centiméter vastag, átlátszó falú “Sky Pool” (égi úszómedence) a maga nemében a világon az első ilyen építmény lesz. Az 12016 lehet az eddigi legmelegebb év. ,20 méter mély vízben úszók 35 méter magasból pillanthatnak le az utcán haladókra – adta hírül a BBC NEWS. Az Eckersley O’Callaghan cég tervezte és kivitelezi a projektet. Az úszómedence egy luxusLas Vegas-i luxus óvóhely az atomháború idejére. ingatlanfejlesztés része a londoni Battersea negyedben lévő elektromos erőmű közelében. A medencéből jól látható majd a brit parlamentAz Országház, ahogyan csak ritkán látható. épülete és a London Eye óriáskerék is.

Sky pool

Sky pool

Sky pool

A kivitelezés számos kihívással jár, mivel a két épület, amelyek közé az úszómedencét ékelik, különböző alapokra épült. Az épületek mozgása a szélben kicsit eltér egymástól, azért ez az egyik nagy probléma, amelyet meg kell oldanunk – mondta Brian Eckkersley a BBC-nek. Tartógerendákkal fogják ezért alátámasztani az építményt, amelyek lehetővé tesznek bizonyos fokú mozgást. Ugyanakkor figyelembe kell venni a vízAfrikai gyerekek reakciója, amikor először isznak tiszta vizet. nyomását is az uszoda üvegfalaira.

Sky pool

A medence fala nem üvegből, hanem átlátszó műanyagból, akrilból fog készülni. A vizet szűrni fogják, hogy az akril folyamatosan tiszta maradjon belülről, a medence falát kívülről azonban rendszeresen tisztítani kell. Másik nagy kihívás az építési anyag feljuttatása lesz, amihez egy különlegesA kihalás szélére került a világ egyik legkülönlegesebb teknőse. darura lesz szükségük az építőknek.

Sky pool

Sky pool

MTI, BBC


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!