Újra fiókát nevel a világ legidősebb meggyűrűzött madara

Újra fiókát nevel a világ legidősebb albatrosza, szakértők szerint legalább már a negyvenediket. A WisdomÚjra költ Wisdom, a világ legidősebb tengeri madara. -nak vagyis Bölcsességnek elnevezett Laysan-albatroszÚjra költ Wisdom, a világ legidősebb tengeri madara. (Phoebastria immutabilis) már elmúlt 65 éves és egy évtizeddel megdöntött minden olyan rekordot, mely a gyűrűzött madarakAranyos fotósorozat egymáshoz bújó madarakról. élettartamára vonatkozik, így a világ legidősebb ismert vadon élő madara. Wisdom fiókája február elején bújt ki a tojásból. A szakemberek a Kūkini nevet adták neki, ami hawaiiPapakolea zöld homokos tengerpartja. nyelven hírvivőt jelent.

Legidősebb albatrosz

Legidősebb albatrosz

Legidősebb albatrosz

Az idős madárFöldkábellel váltják ki a légvezetékeket a Kiskunságban a túzokok védelmében. egyébként a Midway-atollon létrehozott rezervátumBig Cypress Nemzeti Rezervátum. területén fészkel, mely része a Papahānaumokuākea Tengeri Nemzeti Parknak. A Midway-atollÚjra költ Wisdom, a világ legidősebb tengeri madara. (vagy Midway-szigetekSua Ocean Trench - gyönyörű tó a Szamoa-szigeteken. ) egy 6,2 négyzetkilométer nagyságú atollKülönleges esküvői helyszín a Maldív-szigeteken. a Csendes-óceán északi részén. A két fő szigetNavagio öböl - álomszép tengerpart Zakynthos szigetén. az Eastern Island és a Sand Island. A Hawaii-szigetsorhoz kapcsolódó, attól azonban 1850 km-re az északnyugatra fekvő, az Északnyugati Hawaii-szigetek közé sorolt atollcsoportot az amerikaiak fedezték fel 1859-ben és 1867 óta tartozik az Egyesült Államokhoz. A Midway-szigetekre minden novemberben albatroszok százezrei érkeznek meg. Decemberben önkéntesek 470 000 elfoglalt fészket számláltak – mivel minden fészket két madár képvisel, a szigeteken élő ivarérett egyedek száma 940 000. Ennél sokkal több madár van a szigeten, hiszen a számlálás csak a párba állt egyedeket vizsgálta. A faj a Nemzetközi Természetvédelmi Unió (IUCN) besorolása szerint mérsékelten fenyegetett, leginkább az óceánba kerülő műanyagszemét elfogyasztása és az emberi eredetű tevékenységek veszélyeztetik.

Legidősebb albatrosz

Legidősebb albatrosz

„Wisdom az inspiráció és a remény szimbóluma. Tudományos szemszögből nézve az albatroszok az emberek millióit is eltartó óceánok ökológiai állapotának fontos indikátorai” – mondta Robert Peyton, a nemzeti parkA nap képe - Mitchell-vízesés, Auszrália. munkatársa.

VIDEÓ:

Forrás: Huffington Post, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!