Új arcot kapott a szemek és orr nélkül született marokkói kisfiú

A három éves marokkói kisfiú, Yahya El Jabaly egy fejlődési rendellenességA legkülönösebb rendellenességekben szenvedő emberek. miatt deformált arccal, szemek és orr nélkül született. Nemrég azonban egy szenzációs műtétnek köszönhetően új arcot kapott. A közelmúltban ausztrál orvosok elvégeztek rajta egy 18 órás arcrekonstrukciós műtétet. A kisfiúnak egy kifejezetten magzatokat érintő, nagyon ritkaRitka, fehér zsiráf él egy tanzániai nemzeti parkban. fejlődési rendellenesség következtében a koponyacsontjai nem záródtak össze megfelelően. A születése után az orvosok kételkedtek benne, hogy életben marad, de Yahya nagyon erős volt és az várttal ellentétben szépen cseperedett.

Arcrekonstrukció

Az emberekA Sziget hozta újra össze a szerelmeseket. negatív reakció miatt a szülők sokáig rejtegették a kisfiút, akit mindenáron meg akartak óvni a kíváncsiskodóktól. A kisfiú szülei az interneten keresztül próbáltak meg segítséget kérni, olyan orvosokhoz szerettek volna eljutni, akik biztosan meg tudják műteni a fiukat, hiszen egy rendkívül bonyolult és kockázatos beavatkozásról van szó. Yahya története eljutott egy Ausztráliában élő, de Marokkóban született nőhöz, Fatima Barakához, aki mindenképp segíteni szeretett volna a kisfiún. A nő először elutazott a családhoz Marokkóba, majd velük együtt visszatért Ausztráliába, ahol sikerült elérnie, hogy az ausztrál orvosok, Dr. Tony Holmes vezetésével elvállalják a kockázatos műtétet. Az orvoscsoport vezetője, Tony Holmes már több bravúros műtétet is elvégzett, legutóbb sikerült szétválasztania egy bangladesi sziámi ikerpárt.

Arcrekonstrukció

Yahya műtétje a tervezettnél hosszabb ideig tartott, a 18 órás operáció során sok vért veszített, de szerencsére a beavatkozás nagyon jól sikerült. Az orvosok bíznak abban, hogy Yahya a hamarosan beszélni is tud majd. A kisfiúra a jövőben további, kisebb korrekciós műtétek várnak még.

Arcrekonstrukció

Arcrekonstrukció

VIDEÓ:

Forrás: Independent


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!