Túlélte az agyevő amőba támadását egy 16 éves fiú

Részben egy nehezen hozzáférhető gyógyszernek köszönhetően élte túl a ritkaTöbb mint 80 éve nem járt ilyen ritka dögevő Romániában. agyevő amőba csaknem mindig halEldobált üvegpalackok menthetik meg a kihalástól a foltos kézhalat. álos támadásSúlyos sérüléseket szereztek a tarajos süllel összetűző kutyák. át egy 16 éves dél-floridai fiú. Sebastian DeLeont két héttel ezelőtt szállították az orlandói Floridai Gyermekkórházba olyan súlyos fényérzékenységgel és fejfájással, hogy a fiatal nem tudta elviselni, ha bárki is hozzáért – mondták el a kórházBetegek és orvosok voltak abban a kínai kórházban amit váratlanul buldózerekkel kezdtek elbontani. orvosai egy sajtótájékoztatón.

Az amőba gyakran az édesvízi folyókban vagy tavakban úszó emberekA norvégiai mészárlást túlélő tinédzserek. orrán keresztül fertőz, és 97 százalékban halált okoz. Ugyanebben a kórházban két évvel ezelőtt meghalt egy 12 éves fiú a fertőzés12 centiméteres férget távolítottak el egy nő szemhéjából. következtében. A kormányzati járványügyi központ adatai szerint az elmúlt 50 évben 138 fertőzöttből csupán négy élte túl a betegséget, köztük Sebastian DeLeon.

tulelo

“Olyannyira ritka a fertőzés, hogy sok esetben nem is gondolunk rá, ilyenkor fordul elő késés a kezelésben. A mostani eset sem volt teljesen világos, még mindig reszketek az egésztől” – nyilatkozta Dennis Hernandez, a kórház sürgősségi osztályának vezetője. Az osztály orvosai gerinccsapolást végeztek a fiún agyhártyagyulladásra gyanakodva, a gerincfolyadékban mozgó amőbát pedig végül a kórház laboránsa azonosította. Ekkor az orvosok 33 Celsius-fokra csökkentették a páciens testhőmérsékletét, mesterséges kómába helyezték, majd az amőba elpusztítására alkalmas gyógyszerkoktélt adtak neki.

amobaForrás: Wikipedia/ CDC

A gyógyszerek egyike, a miltefozin a legtöbb kórházban nem igazán hozzáférhető. Sebastian DeLeon szerencséjére a hatóanyag gyártójának Orlandóban van a székhelye, így a cég vezetőjének fia perceken belül a kórházba juttatta a szállítmányt. “A fertőzés nagyon hamar halált okozhat. A percek is számítanak és a gyógyszer gyors megszerzése életbevágó” – mondta el Federico Laham, a kórház fertőző betegségekre szakosodott gyerekgyógyásza. Az orvosok várakozása szerint Sebastian terápia segítségével felépülhet, egyelőre a kórházban van és járókerettel tud közlekedni.

A gyártó, és a gyermekkórházban két éve elhunyt fiú családja szeretné elérni, hogy az eredetileg mellrák kezelésére kifejlesztett miltefozin elérhető legyen a kórházakban, főleg a déli államokban, ahol az amőba terjedésének kedvez a melegA szokásosnál 30-40 fokkal melegebb van az Északi-sark környékén. időjárás.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!