Tornádók pusztítanak az Egyesült Államokban

Már negyvenháromra nőtt az egyesült államokbeli ítéletidő halottainak száma. Többfelé tornádó pusztított, és áradást okozott a sok eső. Új-MexikóHatalmas repedés keletkezett Mexikóban. ban, Texasban, Oklahomában, Illinoisban, Mississippiben, Missouriban, Tennessee-ben, Lousianában, Arkansas-ban és Alabamában szerda óta tart az ítéletidő. Mississippi, Tennessee, Arkansas és Alabama államokban az elmúlt két napban 18-an haltak meg a viharokban és tornádóNyaraló családanya fotózott tornádót a Földközi-tengeren. kban.

usa-3

VIDEÓ:

Súlyos a helyzet a TexasÚszó tűzhangya flották lepték el a katasztrófa sújtotta Texast. állambeli Dallasban van, ott a külvárosokon több tornádó söpört végig. Garlandban és Collinban legfrissebb hírek szerint 11-en haltak meg. Több közigazgatási körzetben éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el, hogy megakadályozzák a fosztogatásokat. Texas egyes részein a szél ereje elérte az óránkénti 322 kilométeres sebességet. Ezernél több épület dőlt romba vagy rongálódott meg.

Missouriban és Új-Mexikóban szükséghelyzetet hirdettek. Hasonlóképpen Oklahoma egyes területein, mivel az heves esőA tudósok 127 milliárd tonnára becsülik a Harvey hurrikánnal lezúdult esőt. zések után érkező hirtelen lehűlés miatt életveszélyessé válik a közúti közlekedésRekordforgalom alakult ki a hálaadás ünnepén az Egyesült Államokban (Videó). . Az új-mexikói AlbuquerqueA világ legnagyobb hőlégballon fesztiválja Új-Mexikóban. városban hatalmas hó esett, emiatt csaknem 180 balesetIndítás után felrobbant egy amerikai hordozórakéta. történt, és ötvennél többen sérültek meg.

usa-2

VIDEÓ:

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!