Több mint 30 nap után élve szabadítottak ki fogságából négy kínai bányászt

Harminchat napHárom nap kel fel és nyugszik le egy újonnan felfedezett, különleges bolygón. földKudarccal végződött az űrszemét begyűjtését célzó japán kísérlet. alatti fogság után hoztak élve a felszínre négy bányászt a kelet-kínai Santung tartomány Paotaj járásban – jelentette az állami Hszinhua hírügynökség. A bányamentők két alagutat vájtak ahhoz a helyszínhez, ahol az életben maradottak tartózkodási helyét sejtették. A csatornán keresztül juttattak el hozzájuk élelmiszert és ruhát. A négy bányászt egy kabinban hozták fel a felszínre. Ez volt Kínában az első alkalom, hogy ezt a módszert alkalmazva jutottak el a mélyben rekedt gipszbányászokhoz.

banyaszok

A bányaomlás tavaly december 25-én akkora erejű volt, hogy az országos földrengésNepáli földrengés - április legtragikusabb képsorozata. -megfigyelő hivatal 4-es erősségű földmozgást regisztrált a helyszín közelében. A balesetEgy vulkán oldalába csapódott a Föld körberepülése közben egy svájci pilóta. következtében egy ember meghalt, 11-et az omlás után nem sokkal kimentettek. Öt nappal később infravörös kamerák segítségével azonosították további bányászok helyét, és nyolcukat sikerült élve a felszínre hozni. A szerencsétlenséget követően két nappal a bánya tulajdonosa öngyilkosságot követett el. Négy megyei tisztségviselőt elbocsátottak az állásából.

banyaszok-2

VIDEÓ:

Four miners rescued in Shandong after being trapped for 36 daysWATCH: After more than a month trapped underground, four miners are rescued from a collapsed gypsum mine and one by one are met at the surface with cheers.

Közzétette: CCTV America – 2016. január 29.

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!