Több mint 3 millió forintért kelt el egy fürt szőlő Japánban

Minden korábbinál magasabb áron, 1,1 millió jenért (3,12 millió forint) kelt el egy fürt különleges fajtájú és minőségű szőlő csütörtökön, a szezon idei első árverésén JapánMár több mint hatvanezer 100 éves ember él Japánban. ban, Kanazava város1050 méter magas felhőkarcolót terveznek Azerbajdzsánban. nagybani piacán. A 46 vérvörös szőlőszemből álló Ruby Roman-fürtöt egy szupermarketSzupermarket tetején termeli a zöldségeket egy kanadai áruházlánc. vásárolta meg, amely vevőcsalogatóként mutogatja majd, végül ingyen osztja szét vásárlói közt az átszámítva csaknem 70 ezer forintba kerülő szemeket.

szolo-2

Csak Japánban, Isikava kormányzóságban termesztik ezt a szőlőfajtát, amelyből az első árverésen, 2008-ban 100 ezer jenért kelt el egy fürt. A helyi hatóságok által a térség mezőgazdaságA legnagyobb hiperinflációk a világon. ának fellendítése céljából 14 év alatt kifejlesztett prémiumminőségű szőlőnek igen magas, legalább 18 százalékos a cukortartalma, és csak azok a fürtök kerülnek belőle kereskedelmi forgalomba, amelyeken minden egyes szem legalább 20 gramm súlyú.

szolo-3

Az isikavai szőlőtermelők 20 ezer fürt Ruby Roman leszállítását tervezik idén, a fajta árusításának kilencedik évében. A rekordert megvásárló amagaszaki szupermarket májusban 3 millió jenes (8,5 millió forint) rekordA világ 5 legkisebb országa. árat fizetett egy pár Yubari fajtájú sárgadinnyéért egy hokkaidói árverésen. A japánok szívesen fizetnek csillagászati árat a szezon első gyümölcseiért, mert azok megszerzése komoly presztízst jelent. A távol-keleti szigetországban becses ajándékként is vásárolják a prémium minőségű gyümölcsA banán betakarításának folyamata a Karib térségben. öket.

Cikkajánló: A világ legdrágább gyümölcsei


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!