Tíz év alatt eltűnt az afrikai elefántok kétharmada

Bár az elefántcsont105 tonna, elefántcsontból rakott máglyák lángoltak Kenyában. kereskedelmét 1989-ben nemzetközi egyezmény tiltotta be, az afrikai elefántokA vadorzók miatt éjszaka aktívabbak az afrikai elefántok. at ez sem mentette meg attól, hogy egyre közelebb kerüljenek a kihaláshoz, mondták el a témával foglalkozó kutatók a ThaiföldSzent fa az út közepén. ön rendezett, veszélyeztetettZambia betiltja a nagymacskák vadászatát. fajokkal foglalkozó CITES (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora) konferencián. A legrosszabb az afrikai erdei elefántokErdei elefántokat és más, eddig sosem látott állatfajokat örökítettek meg a háború sújtotta Dél-Szudánban. sorsa – ők kicsit kisebbek, és szerencsétlenségükre az ember által lakott területekhez közelebb élnek, mint a szavannai rokonaik.

Afrikai elefánt

Egy 60 fős nemzetközi kutatócsoport 2002 és 20011 között 80 felmérést végzett a vadon élő elefántpopulációról Közép-Afrikában, elsősorban az állatok által hátrahagyott ürülék mennyisége alapján megbecsülve az elefántcsordák méretét. Bár az elefántokElefánteladással kezeli a gazdasági válságot Zimbabwe. nagy része olyan területen él, ami papíron védettnek, nemzeti parknak, vagy természetvédelmi övezetnek minősül, a korrupció erősebb ennél a védelemnél, így az orvvadászat105 tonna, elefántcsontból rakott máglyák lángoltak Kenyában. továbbra is mindennapos. Az elefántokat elsősorban az agyaruk miatt vadásszák, a fő felvevőpiacnak Kelet-Ázsia számít.

Afrikai elefánt

A kutatók azt találták, hogy a vizsgált időszakban 62 százalékkal csökkent a vadon élő erdei afrikai elefántok száma, vagyis egyetlen évtized alatt a vadászati tilalom ellenére eltűnt az állatoknak közel a kétharmada. Az elefántok által benépesített terület 30 százalékkal csökkent ezalatt. A konferencia résztvevői szerint a kutatók becslése akár még túl optimista is lehet, a felméréseket ugyanis túlnyomórészt védett területeken végezték, így az ottani, a senki földjéhez képest mégiscsak jobb helyzet felülreprezentált lehet az adatokban.

A konferencia résztvevői szerint az afrikai elefántokat KínaSorozatosan parkoló autókat rongál meg egy elefánt Kínában. mentheti meg azzal, ha szigorúbb törvényekkel lenyomja az országban az elefántcsont iránti keresletet, ami megfékezné az illegális vadászatHalomra lövik az orrszarvúkat Dél-Afrikában. ot.

Forrás:Index

Afrikai elefánt

Afrikai elefánt


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!