Testközeli találkozás egy hatalmas bálnával

Néhány szörfösnek hihetetlen élményben volt része SydneyHatalmas viharfelhő alakult ki Sydney felett. északi partjainál, amikor egy bálnaKözel 30 kilogramm műanyaghulladékot találtak egy partra vetődött bálna gyomrában. a part közelébe úszott. A szörfösEgy delfin ütötte ki a deszkájáról a meghökkent szörföst. ök a Freshwater nevű tengerpartnál találkoztak a hatalmasTúlméretezett kutyák. déli simabálnával. Egy helikopter kamerája lefilmezte, ahogy egyre közelebb kerültek az óriási állathoz.

Bálna

Bálna

Egy kifejlett déli simabálnaEgyetlen északi simabálna sem született az idei ellési időszakban. 15-18 méter hosszú, testtömege pedig 50-95 tonna. A déli simabálna egyik különös ismertetőjegye, hogy fején szemölcsszerű kinövések találhatók. Törzse zömök és kövérA világ legkövérebb macskái. , hátuszony nincs rajta. Feje óriási méretű, testhosszának mintegy egynegyedét teszi ki. Szájürege hatalmas. Felső állkapcsának mindkét oldalán 230-390 szila (lemez) nő. A szilák akár 2,4 méter hosszúak is lehetnek, és sörteszerű fonalak borítják őket. Az állat társas és általában kis családban él. Tápláléka az állati eredetű planktonszervezetek, főleg a lebegő evezőlábú rákok, továbbá krill és a tengeri pillangók. A táplálékáért akár 350 méter mélyre is lemerülhet.

Bálna

A bálnákkal való találkozás nem éppen veszélytelen, tavaly is volt rá példa, hogy egy bálna súlyosan megsebesített egy szörföst Ausztráliában. A hatóságok rendszeresen felhívják a figyelmet arra, hogy az úszók 30 méternél, a szörfösök és a hajóSkócia felé tart a leghíresebb szellemhajó. sok pedig 100 méternél közelebb ne merészkedjenek az óriási állatokhoz.

A videón láthatjuk, hogy a kíváncsi szörfösök csak pár méterre voltak a hatalmas tengeri emlőstől. A természetvédelmi hivatal szerint egyébként egy terhes bálnáról lehet szó.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!