Testközeli találkozás egy hatalmas bálnával

Néhány szörfösnek hihetetlen élményben volt része SydneyHatalmas viharfelhő alakult ki Sydney felett. északi partjainál, amikor egy bálnaEgy hatalmas bálna vetett véget a tengeri ragadozók közös lakmározásának. a part közelébe úszott. A szörfösök a Freshwater nevű tengerpartnál találkoztak a hatalmasTúlméretezett kutyák. déli simabálnával. Egy helikopter kamerája lefilmezte, ahogy egyre közelebb kerültek az óriási állathoz.

Bálna

Bálna

Egy kifejlett déli simabálna 15-18 méter hosszú, testtömege pedig 50-95 tonna. A déli simabálna egyik különös ismertetőjegye, hogy fején szemölcsszerű kinövések találhatók. Törzse zömök és kövérA világ legkövérebb macskái. , hátuszony nincs rajta. Feje óriási méretű, testhosszának mintegy egynegyedét teszi ki. Szájürege hatalmas. Felső állkapcsának mindkét oldalán 230-390 szila (lemez) nő. A szilák akár 2,4 méter hosszúak is lehetnek, és sörteszerű fonalak borítják őket. Az állat társas és általában kis családban él. Tápláléka az állati eredetű planktonszervezetek, főleg a lebegő evezőlábú rákok, továbbá krill és a tengeri pillangók. A táplálékáért akár 350 méter mélyre is lemerülhet.

Bálna

A bálnákkal való találkozás nem éppen veszélytelen, tavaly is volt rá példa, hogy egy bálna súlyosan megsebesített egy szörföst Ausztráliában. A hatóságok rendszeresen felhívják a figyelmet arra, hogy az úszók 30 méternél, a szörfösök és a hajóSkócia felé tart a leghíresebb szellemhajó. sok pedig 100 méternél közelebb ne merészkedjenek az óriási állatokhoz.

A videón láthatjuk, hogy a kíváncsi szörfösök csak pár méterre voltak a hatalmas tengeri emlőstől. A természetvédelmi hivatal szerint egyébként egy terhes bálnáról lehet szó.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!