Teljes kapacitáson üzemel a világ legnagyobb tükrös naperőműve

Elérte teljes kapacitását a világMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. legnagyobbMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. tükrös naperőműKözép-Európa egyik legnagyobb naperőműve épül meg Pécsett. ve, az Ivanpah Solar Electric Generating System (ISEGS) a Mojave-sivatagÉvente 3500 madarat öl meg a világ egyik legnagyobb naperőműve. kaliforniai részénA Jupiteren gyémántból van az esőcsepp. , a nevadai határKolumbiába kell átmenniük gyógyszerért és élelmiszerért a venezuelaiaknak. közelében. A NRG Energy, a BrightSource Energy és a GoogleA Google nyáron az utcákon teszteli legújabb robotautóit. tulajdonában lévő erőmű az Egyesült Államokban felhasznált napenergiaMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. 30 százalékát fogja előállítani.

Ivanpah naperőmű

A NapElkezdte küldeni az adatokat a Nap koronájába merülő űrszonda. fényét 350 ezer, egyenként is számíÓriási környezetszennyezés - Kína vizeinek állapota 37 fotón bemutatva. gépvezérelt, két méter magas és 3 méter széles tükör vetíti rá a három, egyenként 140 méteres torony1050 méter magas felhőkarcolót terveznek Azerbajdzsánban. egyikére. Az áramtermelés menete innentől a hagyományos erőművekben megszokottakhoz hasonlóan működik: a napenergia felforralja a toronyban tárolt vizet, az így keletkező gőz pedig megforgat egy turbinát, így elektromos áramot termel. A három egység összesen 392 megawattnyi energiát állít elő 140 ezer kaliforniai otthon számára. A 2,2 milliárdos költséggel megépített komplexumban termelt tiszta energia70 megawattos naperőmű épült Japánban. évi 400 ezer tonna széndioxid kibocsátását váltja ki, ami megfelel 72 ezer gépkocsinak a forgalomból való kivonásával.

Ivanpah naperőmű

Az országban 2012-ben összesen 116 ezer hektárnyi területen 17 napenergia-zónát jelöltek ki, KaliforniaMegfejtették, hogy mi okozta a Kaliforniában pusztító ritka „tűztornádót”. , NevadaKorábban soha nem látott videó a nevadai sivatagban végrehajtott atomrobbantásokról. , ArizonaMeteor-kráter - hatalmas becsapódás nyoma Arizonában. , Utah, Colorado és Új-Mexikó államokban, ahol a naperőművek építése nincs káros hatással az állat- és növényvilágra és a természeti kincsekre.

Ivanpah naperőmű

Az amerikai energiainformációs hivatal adatai szerint az energiának a naperőművekben történő előállítása még mindig jelentősen drágább, mint a hagyományos módszerekkel. Miközben a széntüzelésű erőművekben megtermelt egy kilowattórányi energia 100 dollárba kerül, addig ugyanezt a mennyiséget a naperőművekben 261 dollárért állítják elő. – írta az MTI.

1

4

9

7

6

Ivanpah naperőmű

Ivanpah naperőmű

Ivanpah naperőmű

Ivanpah naperőmű

Ivanpah naperőmű

8

Ivanpah naperőmű

3D-s Virtuális séta a naperőműben

A “Fullscreen” gombra kattintva teljes képernyőméretben is megtekinthető a virtuális séta.

Fotó: brightsourceenergy.com


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!