Taum Sauk vízi erőmű az Egyesült Államokban

Cimkék: , , , ,

A vízi erőművek általában folyóVérvörössé vált egy oroszországi folyó. k, gátak közvetlen közelében épülnek. A Taum Sauk erőmű nem ilyen, hiszen a legközelebbi folyó – a Missisipi – 80 kilométerre található. És hogy a kép árnyaltabb legyen, ez az erőmű egy hegyFuji - Japán szent hegye. tetején áll.

Taum Sauk vízi erőmű

Taum Sauk vízi erőmű

A Lesterville közelképen St Louis-Eltűnhet a Folsom-tó, Kalifornia kilencedik legnagyobb víztározója. l 140 kilométerre délre található komplexum arra a célra készült ha a térség erőműveinek kapacitását meghaladná egy esetleges kiemelkedő áramfelvétel.

Taum Sauk vízi erőmű

A vese alakú hatalmasTúlméretezett kutyák. tárolóban alapesetben a vízEltűnhet a Folsom-tó, Kalifornia kilencedik legnagyobb víztározója. csak tárolódik, ám ha áramot kell szolgáltatni, akkor a Proffit Mountain tetejéről a vizet átáramoltatják a két kilométerre East Fork-nál található turbinákon, és beindul az energiakinyerési folyamat. A megfelelő energiamennyiség után a vizet visszaszivattyúzzák a hatalmas tárolóba, mely tulajdonképpen óriás tartalék akkumulátorként szolgál.

Taum Sauk vízi erőmű

Bár a világon számos helyen találunk ilyen tárolókat, Taum Sauk az egyetlen, amelybe a víz visszatöltése nem természetes módon – folyók, tavakSzínes tavak a Kelimutu vulkán tetején. által – hanem egy bonyolult szivattyúrendszerrel történik.

Taum Sauk vízi erőmű

Építése 1960-ban kezdődött el és a két reverzibilis szivattyú-turbina 175 megawatt energia előállítására volt képes. 1999-ben fejleszteni kezdték a vízi erőművet, amivel 225 megawatt energiára nőtt a teljesítménye.

Taum Sauk vízi erőmű

2005-ben egy katasztrofális hiba folytán 4.000.000 köbméter víz ömlött ki 12 perc alatt a tározóból, elárasztva az alatta terülő térséget. BalesetA legszerencsétlenebb kínai robogós. következtében négyen sérültek meg, de szerencsére senki nem halt meg. A tározót négy évvel később újraindították.

Taum Sauk vízi erőmű

Taum Sauk vízi erőmű

Taum Sauk vízi erőmű

Taum Sauk vízi erőmű


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!