Címke: Afrikai elefánt

Egyre több az agyar nélküli nőstényelefánt az orvvadászat miatt

Valószínűleg az orvvadászat számlájára írható, hogy egyre több nőstényelefánt él agyar nélkül – állapította meg egy új tanulmány, melyhez a kutatást a mozambiki Gorongosa Nemzeti Parkban végezték. A megjelenés előtt álló munka eredményeiről Joyce Poole kutatót, az Elephant Voices állatvédő szervezet társalapítóját kérdezte a National Geographic. ...

Fontos feladatot látnak el az elefántok ráncai

Fontos feladatot látnak el az elefántok ráncai: egy nemzetközi kutatócsoport szerint a látható ráncok alatt kis csatornák hálózata fut, amelyek a sár és víz tárolásában vesznek részt. Az afrikai elefántokról (Loxodonta africana) ismert, hogy szívesen vesznek sár- és vízfürdőket, miközben ormányukkal fröcskölik magukat. Jókedvű unaloműzésnek tűnik...

Nevet kapott az ország egyetlen afrikai elefántborja

Elnevezték a Nyíregyházi Állatpark júniusban született afrikai elefántborját, aki a Kimani nevet kapta. A nőstény utód a negyedik tagja a nyíregyházi elefántcsapatnak, egyben ő volt az idei első afrikai elefántborjú Európában. Zárt tartási körülmények között két, 12 hónapnál fiatalabb afrikai elefánt él a kontinensen - mondta Révészné Petró Zsuzsa, az á...

Rendkívüli ritkaság – elefánt ikrek születtek egy kenyai rezervátumban

Különleges eseménynek, elefánt ikrek születésének örülhettek nemrég a kenyai Amboseli Nemzeti Park szakemberei, akik folyamatosan figyelemmel kísérik a két borjú sorsának alakulását. Az elefántoknál az ikerszülés rendkívül ritka, ráadásul a legtöbb estben csak az egyik borjú marad életben. Az afrikai rezervátumban utoljára 1980-ban jött világra elefánt-...

Afrikai elefánt született a Nyíregyházi Állatparkban

Afrikai elefántborjú (Loxodonta africana) született a Nyíregyházi Állatparkban. A feltehetően nőstény ivarú utódot természetes úton, komplikációmentesen hozta világra az anyja június 16-án. A tíz éve Svédországból érkezett, Kwanza névre hallgató 19 éves nősténynek ez már a második borja, az idősebb hím borjú, a napokban agyarműtéten átesett Kito három é...

Minden más emlősnél kevesebbet alszanak az afrikai elefántok nőstényei

Minden más vizsgált emlősnél kevesebbet alszanak az afrikai elefántok nőstényei: átlagosan mindössze napi két óra alvásra van szükségük. A johannesburgi Witwatersrand Egyetem kutatói két vadon élő elefántnőstényt vizsgáltak 2016 áprilisában és májusában Botswanában és megállapították, hogy bizonyos napokon egyáltalán nem aludtak az állatok. Ráadásul csa...

A Föld leghosszabb életű állatai

Walesi tudósok Izland partjainál nemrégiben egy olyan kagylót találtak, amely a vizsgálataik szerint több mint négyszáz évet élt. Ezzel jelenleg ez a kagyló a bizonyítottan legtovább élt állati egyed a Földön. Az esemény apropóján összegyűjtöttük, mely állatfajok egyedei érhetnek el akár emberi léptékkel mérve is matuzsálemi kort, melyek a világ leghoss...

AJÁNLÓ