Szolgálatba állt a világ legnagyobb és legkorszerűbb repülőgép-hordozója

Megkezde szolgálatát a világ jelenlegi legkorszerűbb repülőgépHatalmas repülőgép temetők Amerikában. -hordozója Norfolkban, az amerikai haditengerészet egyik legfontosabb bázisán. Több mint háromszáz méteres hosszával jelenleg ez a világ legnagyobb hadihajója is egyben.

337 méter hosszú, több mint 110 ezer tonna, és közel 13 milliárd dollárba került, fedélzetén pedig 75-nél több harci repülőeszközt is működtethet.

Az Egyesült ÁllamokÉszak-Amerika lélegzetelállító tájaira kalauzolnak el a világjáró fotós gyönyörű fotói. 38. elnökéről elnevezett Gerald R. FordFordlândia - Henry Ford városa a brazil esőerdő mélyén. repülőgép-hordozók új generációját képviseli, vagyis az első új tervezésű hajó a több mint 40 éves Nimitz-osztály óta.

A nukleáris meghajtású hajó a repülőgépekTíz meglepő tény a repülésről. fedélzeti indítására szolgáló legkorszerűbb elektromágneses katapultrendszerrel van felszerelve, és egyéb elektronikai felszereltségében is túlszárnyalja elődjeit. A USS Gerald R. Ford nagy előnye ezek mellett, hogy a kifutópályája hosszabb, és gyorsabb felszállást tesz lehetővé, miközben az automatizálásnak köszönhetően 2628 tagú legénysége kisebb létszámú a korábbi repülőgép-hordozókénál.

Az elektromágneses katapultrendszer tesztje

Az Egyesült Államok 38. elnökéről elnevezett Gerald R. Ford repülőgép-hordozó és testvérhajói egy új hajóTöbb ezer hajóroncs hever az észak-amerikai Nagy-tavakban. osztályt képvisel. Szolgálatba állítása azt is jelenti, hogy az eddigi – méretbeli – csúcstartó Nimitz-osztályú anyahajók az amerikai tengeri dominancia rangsorában a második helyre kerülnek.

A Gerald R. Ford repülőgép-hordozó hivatalosan most állt hadrendbe, de első küldetése legkorábban csak 2020-ban esedékes, mert még több éves próba alá vetik az anyahajót. Úgy tudni, további két ilyen típusú repülőgép-hordozó építését tervezik, egyikük állíTöbb ezer hajóroncs hever az észak-amerikai Nagy-tavakban. lag a meggyilkolt John F. KennedyA Kennedy család a zárt ajtók mögött. elnök nevét viseli majd.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!