Szokatlanul közel került egymáshoz egy fel- és egy leszálló repülő [videó]

leszallas

Két utasszállító repülőgépLefilmezték, ahogy villám csapott egy felszállásra várakozó utasszállító repülőbe. került viszonylag közel egymáshoz Birmingham repülőLefilmezték, ahogy villám csapott két repülőgépbe. terén. Az esetről készült videón jól látszik, hogy a leszálló AirbusEurópai engedélyezését ünnepelvén kötelékben repült 5 Airbus utasszállító. A320-as már a futópálya fölé ér, amikor az előtte, ugyanarról a futópályáról felszálló Embraer 195-ös repülőgép elemelkedik a 2600 méter hosszú betonról.

A videós által alkalmazott nagy zoom-érték miatt úgy tűnik, hogy a két repülőgép rendkívül közel volt egymáshoz, a valóságban azonban legalább 1-1,5 km távolság volt a két gép között.

Forgalmas repülőtereken, ha a szabályok engedik, akkor a légiforgalmi irányíTöbb mint 70 fiókát nevel egy gondoskodó kacsamama. k alkalmazhatják a “late landing clearance” eljárást, azaz későn kiadott leszállási engedélyt, vagy kiadhatják a leszállási engedélyt annak függvényében, hogy az előző gép elhagyta-e a pályát. Ilyenkor az érkező gép személyzete el tudja dönteni, hogy átstartol-e, vagy folytatja a megközelítést. Itt is ez történhetett, bár a videón úgy tűnik, hogy nagyon szűkre vették az érkező és induló gép közti távolságot.

Forrás:AirPortál


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!