Szlovákia gyöngyszeme, a Magas-Tátra

A Magas-Tátra a Kárpátok legmagasabbKarakoram Highway - a világ legmagasabban haladó nemzetközi útja. hegyvonulata, s egyben a világ legkisebbEh'haeusl - világ legkisebb szállodája. magashegysége. Egész évben a világ minden tájLexiaguo - színpompás kínai táj. áról vonzza a kirándulókat, hiszen télen kiváló sípályákkal, jó időben pedig szuper turistaLeszakadt egy függőhíd négy turista alatt [videó]. útvonalakkal várja az odalátogatókat.

tatra

A legtöbbet látogatott turista attrakciók közé tartozik a Tátra második legmagasabb pontjának kikiáltott Lomnici-csúcs (Lomnický štít) és az oda vezető függő kötélpálya. A kötélpálya első szakaszát 1937-ben építették és közel húsz éven keresztül egyedülálló volt az egész világon. A libegő több mint 1 700 méter szintkülönbséget győz le és a turistákat 2 634 méter tengerszint feletti magasságba szállítja.

Az itt található meteorológiai állomás Szlovákia legmagasabban elhelyezett munkahelye. A 20. század ötvenes éveiben a SAV Asztronómiai Intézetének kozmikus sugárzással és koronális állomásokkal foglalkozó fizikai laboratóriumát hozták itt létre asztronómusok számára.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!