Százmillió norvég koronából tatarozzák a világvége bunkert a permafroszt olvadása miatt

Százmillió norvég koronából tatarozza a norvég kormány a „világvége bunkernek” is nevezett SpitzbergákMegrongálódott a “világvégebunker” bejárata az olvadó permafroszt miatt. Nemzetközi Magbunker50 ezer vetőmagmintával bővült a "világvégebunker". t, amely egy esetleges világméretű katasztrófa esetén biztosíthatná az élelmiszernövény-termesztés jövőjét.

Forrás: flickr/Frode Bjorshol

A skandináv ország mezőgazdasági minisztériumának közleménye szerint a munkálatok során kialakítanak egy új bejárati betonalagutat, valamint egy épületet különböző hűtő- és fűtőberendezések tárolására.

Forrás: NordGen/Dag Terje Filip Endresen

Az Északi-sark állandóan fagyos földjének – permafroszt50 ezer éves barlangi oroszlánkölyök tetemét őrizte meg a szibériai örökfagy. – váratlan olvadása miatt 2016 végén némi víz szivárgott be a bunkerhez vezető alagútba. A Jeges-tengeren található Spitzbergák szigetcsoporton egy hegyoldalban kialakított, 2008-ban megnyitott tárolót arra tervezték, hogy megvédje a nélkülözhetetlen élelmiszernövényeket – mint például a rizsKereskedelmi forgalmazásra szánt rizst vetettek Fukusimában. , a búza vagy a babfélék – a globális kataklizmáktól, járványoktól vagy atomháborúIntenzívebb lesz a tavak színe a klímaváltozás hatására. l.

Forrás: Flickr/Landbruks- og matdepartementet

A 4,5 millió vetőmagMegrongálódott a “világvégebunker” bejárata az olvadó permafroszt miatt. eltárolására alkalmas bunkerben nagyjából 900 ezer növénymintát őriznek a világ szinte összes országából. Még ha elektromos meghibásodás lépne is fel, az Északi-sarktól 1300 kilométerre lévő létesítmény fagyott és lezárt állapotban legalább 200 évet tudna átvészelni.

Forrás: NordGen/Dag Terje Filip Endresen
Forrás: NordGen/Dag Terje Filip Endresen

A bunkerből 2015 szeptemberében, a szíriai háború miatt hoztak fel első alkalommal vetőmagot, mert a polgárháború miatt károkat szenvedett az Aleppo városa melletti magbankMegrongálódott a “világvégebunker” bejárata az olvadó permafroszt miatt. , ahol főként a közel-keleti országok számára neveltek és juttattak terménymagvakat. A kivett vetőmagokat tavaly visszapótolták.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!