Súlyos olajszennyezés Görögországban – több strandon megtiltották a fürdőzést

Súlyos olajszennyezésOlajban fuldoklik Peru amazóniai vidéke. történt az Athén közelében lévő üdülőszigetBlack Sand Beach - Hawaii fekete homokos tengerpartja. , Szalamina partjainál. A Szalamina partjainál horgonyzó Agia Zoni II. nevű tartályhajó a múlt héten süllyedt el. A személyzetet kimentették, de a hajóMagára talált az alaszkai vadvilág az Exxon Valdez-katasztrófa óta. n lévő 2200 tonna fűtőolaj és 370 tonna tengeri hajózásban használatos gázolaj szivárogni kezdett. Azt nem tudni, hogy a rakományból mennyi ömlött a tengerbe. A pireuszi ügyészség vizsgálja, hogy ki a felelős a balesetIndítás után felrobbant egy amerikai hordozórakéta. ért.

A szennyezésVérvörössé vált egy oroszországi folyó. vastag, fekete, ragacsos olajréteggel borította be sziget kikötőit és több strandját is. A helyiek szerint az óriási károkat az okozta, hogy a hatóságok elkéstek az olajfolt elzárásával és az elérte a partokat. Hétfőn védőruhás emberek maroknyi csapata kezdte meg az olaj eltakarítását, búvárok pedig a további szivárgást igyekszenek megakadályozni. A helyiek szerint viszont sokkal nagyobb erőfeszítésekre lett volna szükség.

“Környezeti katasztrófaA bostoni melasz katasztrófa. történt, és nem tudjuk, ki a felelős. Az egész térséget érinti, a halászokat főleg” – panaszolta egy nyugdíjas tengerMagára talált az alaszkai vadvilág az Exxon Valdez-katasztrófa óta. ész. GörögországErős földrengés volt az Égei-tengeren. segítséget kért az Európai UnióRejtélyes tó keletkezett a tunéziai sivatagban. l, és egy speciális tisztítóhajót is a helyszínre telepítettek.

A görög egészségügyi minisztérium megtiltotta pénteken a fürdőzést Athén és Pireusz tengerpartjának egy 16 kilométer hosszú szakaszán a szennyezés miatt. Bár a hatóságoknak több tonnányi olajat sikerFellőtték a SpaceX új óriás rakétáját, amely magával vitte a Tesla elektromos autóját. ült már a tengerből eltávolítani, a szennyezés elleni küzdelem még várhatóan hetekig fog tartani – mondta el a parti őrségJégtáblák közül mentettek ki egy kutyát a parti őrség tagjai . tisztségviselője.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!