Rosetta – minden idők egyik legkomplexebb űrmissziója

Az előkészítés időtartama: 20 év. Az űrben töltött idő: 10 év. A cél: megérteni a NaprendszerNASA: a Marsra lépést nem kerülheti el az ember. eredetét és evolúcióját, valamint új információkat szerezni a földi élet kialakulásával kapcsolatban.

A National GeographicCsodálatos válogatást készített a National Geographic 2015 legjobb fotóiból. Channel a KozmoszTévétörténelmet ír a NatGeo!. : Történetek a világegyetemről című nagysikerű sorozata után ismét a világűrDöbbenetes sebességgel jön az ISON-üstökös. felé veszi az irányt, és minden idők egyik legkomplexebb, húsz év előkészületet igénylő űrmissziójának történetét mutatja be új filmjében. 2014. november 12-én ugyanis egy űrszonda történelmet fog írni: a Földtől több millió kilométerre megkísérel leszállni egy kő és jég által alkotott, mindössze néhány kilométer átmérőjű üstökös felszínére.

rosetta

RosettaKét különálló égitest ütközéséből alakult ki a Csuri üstökös.  elnevezésű űrszonda 2004 óta halad az üstökös felé, és leszállóegysége sikerén egy komplett nemzetközi kutatócsapat dolgozik. A tudósok abban reménykednek, hogy az űrszonda leszállóegysége, a PhilaeSikeresen landolt a Rosetta űrszonda leszállóegysége az üstökösön. műszerei olyan adatokat gyűjtenek majd a 67P/Csurjumov-GeraszimenkoElőször lehettek tudósok szemtanúi egy porszökőkút keletkezésének egy üstökösön.  üstökösön, melyekből még jobban megismerhetjük Naprendszerünk keletkezését, és vadonatúj információkhoz juthatunk a földi élet eredetével kapcsolatban.

A NatGeoIlyen egy dühös óriásteknős - a világ leglassabb üldözése. egyórás filmje, a Rosetta: hosszú utazás10 gyönyörű felvétel Srí Lankáról - fedezze fel az egzotikus szigetet!. egy üstököshöz a European Space Agency csapatát követi nyomon, akik az űrszonda célba juttatásán dolgoznak. A filmben érdekes információkat tudhatunk meg a Rosettáról, a húsz éve tartó projektről, miközben az irányító csapat munkájába is bepillanthatunk. A filmet november 2-án, vasárnap 22 órakor mutatja be a National Geographic ChannelElefántcsont-hadurak - orvvadászok nyomába ered az oknyomozó riporter. .

Rosetta

Tudta Ön, hogy…?

Rosetta

  • Az űrszonda két 13 méteres napelem-egységének összterülete 64 négyzetméter.
  • A Rosetta 2012 közepén járt a legtávolabb a Naptól és a Földtől, előbbitől 800, utóbbitól 990 millió kilométer választotta el.
  • Mivel a 67P/Csurjumov-Geraszimenkón a gravitáció a földi gravitáció 1/100 000-e, az egymázsás Philae-t szigonyokkal és jégcsavarokkal kell majd az üstökös felszínéhez rögzíteni.
  • A Philae a Rosettáról való leválás után 2014. november 12-én megkísérli a történelem első irányított (ún. „puha”) landolását egy üstökösön.

 

További információk a National Geographic Channel weboldalán: natgeotv


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!