Rejtélyes építményeket hozott létre a neandervölgyi ember

Az eddig véltnél jóval összetettebb viselkedésre lehetett képes a neandervölgyiKutatás a történelem legrejtélyesebb eseménye után. ember francia kutatók szerint, akik egy délnyugat-franciaországi barlangban talált két rejtélyesNincs jele, hogy a rejtélyes Oumuamua több lenne, mint csillagközi aszteroida. építményre alapozzák elméletüket. Az azonos méretűre vágott, oszlop alakú cseppkövek százaiból kialakított ovális építményeket véletlenül fedezték fel 1990-ben. A 176 500 évesre becsült két leletKivételesen jó állapotú fosszília mesél egy őskori páncélos hüllő életéről. több tízezer évig pihent érintetlenül a délnyugat-franciaországi Bruniquel egyik barlangjában, amelynek bejáratát egy sziklaomlás temette be annak idején.

neandervolgyi

Korábbi kutatások ugyan azt sugallták, hogy a negyven centiméter magas építmények a modernLiu Bolin - a láthatatlan ember. ember Európába érkezése előttről származnak, az az elmélet, hogy a neandervölgyiek alkották őket, nem egyezett azzal a régóta létező feltételezéssel, hogy ezek a korai emberekSzívmelengető videó - így reagáltak az emberek, amikor szépnek nevezték őket. képtelenek voltak a földAzonos eredetű lehet a Hold és a Föld vízkészlete. alatti munkához szükséges összetett viselkedésre. Kifinomult kormeghatározási technológiák révén a Bordeaux-i Egyetem régészeként dolgozó Jacques Jaubert vezette kutatócsoport megállapította, hogy a cseppköveket nagyjából 176 500 évvel ezelőtt törhették le, ami azt jelenti, hogy „ezek a leletek az ember alkotta legkorábbi olyan építmények közé tartoznak, amelyeknek pontosan ismert a keletkezési ideje”.

neandervolgyi-5

„Az, hogy a barlangGyönyörű fotókon a világ legszebb barlangjai. bejáratáEltűnt egy boszniai tó vize. l 336 méterre vannak, azt jelzi, hogy a korszakban élt emberek már jól ismerték a föld alatti környezetet” – húzták alá a szakemberek a Nature című folyóirat online kiadásában közölt tanulmányukban. A szakértők kizárták annak lehetőségét, hogy a két építmény, amelyek körül tűz nyomait is felfedezték, a véletlen vagy állatok művei lennének.

neandervolgyi-2

Az őket megépítő neandervölgyieknek kellett, hogy legyen egy „projektje”, amely miatt ilyen mélyen behatoltak a barlangba, ahol nem volt természetes fény. Talán csoportba szerveződve fedezték fel a föld alatti területet, és együttműködve alkották meg a köröket, tüzet használva a barlang megvilágítására. A kutatók egyelőre nem tudják, hogy mire szolgálhattak az ovális építmények – az egyik 16, a másik 2,3 négyzetméteres –, de úgy sejtik, rituális célra használhatták őket.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!