Peking nappal is sötétségbe borult a sűrű szmog miatt

Pekingben egyre súlyosabb a levegőszennyeződés, kedden a kínai fővárost egész nap esti sötétségbe burkolta az áttetsző, sötét szmogFelszámolta a tiszta levegő árát egy kínai étterem. , az utcafronton az üzletek világítására is szükség volt a tájékozódáshoz. A fővárosSzellemváros a kínai Manhattan. iskoláiban megtiltották a kültéri foglalkozásokat, helyenként be sem kellett menniük a diákoknak, volt ahol az internet segítségével online foglalkozásokat tartottak. A lakosságot óvintézkedésekre szólították fel, azt tanácsolták, aki csak teheti, maradjon zárt térben, odakint pedig az emberek viseljenek arcmaszkot.

Pekingi szmog

A népszerű mobiltelefonos alkalmazásoknak köszönhetően a pekingiek több forrásból is értesülhetnek a levegő aktuális állapotáról, s eszerint hétfőn este és kedden napközben a levegőminőségi index sok helyütt 600 és 900 között mozgott. Az egy köbméter levegőben mért apró porszemcsék (PM2,5) koncentrációját kifejező mutatók szerint PekingÉpül Peking legmagasabb, 528 méter magas felhőkarcolója. több pontján az Egészségügyi Világszervezet ajánlásában szereplő egészségügyi határKolumbiába kell átmenniük gyógyszerért és élelmiszerért a venezuelaiaknak. értéknek még a 35-szörösét is kimutatták.

Pekingi szmog

Pekingben a négyes skálán továbbra is a narancssárga, vagyis a második legmagasabb szintű szmogriadó van érvényben. Ennek értelmében egyes üzemeknek vissza kellett fogniuk a termelésüket, másoknak le kellett állniuk; az építkezések építőanyagainak szállítását elvben leállíttatták. A Hszinhua hírügynökség jelentése szerint Peking és Honan tartomány autóHihetetlen autóbaleset - konténer lapított ki egy autót, de túlélték az utasok. pályáit szakaszosan és időlegesen lezárták a látótávolság lerövidülése miatt. Súlyos szmogot jelentettek az északi TiencsinHatalmas robbanások rázták meg a kínai Tiencsin városát. városból és a szomszédos Hopej tartomány egyes részeiből is.

VIDEÓ:

Az országos meteorológiai központ előrejelzése szerint még szerdán is kitart az északi térséget napok óta ellepő szmog, amelyet hivatalosan is az év eddigi legrosszabbjának neveznek. A szakemberek a kialakult helyzetért elsősorban a széntüzelést teszik felelőssé, s hozzáteszik, hogy mindehhez a jelentős autóforgalom és a komplex éghajlati viszonyok, a hidegAnnyira hideg van Kanadában, hogy az állatkerti királypingvineket sem engedik ki. is hozzájárult.

Pekingi szmog

Egy korábban nyilvánosságot kapott és azóta sokat idézett tanulmány szerint mintegy félmilliárd észak-kínainak átlagosan öt és fél évvel rövidül meg az élete a belélegzett rossz minőségű levegő miatt. A kínai Hszinmin magazinban közölt 2013-as felmérés szerint a szabad levegőn töltött egyetlen nap Pekingben 21 szál magas kátránytartalmú cigaretta elszívásával egyenértékű. Egy amerikai nonprofit szervezet, a Berkeley Earth országos adatokon alapuló, frissen közreadott elemzésében arra következtetett, hogy a kínaiak 80 százaléka rendszeresen ki van téve a szmog ártalmainak; a légszennyezésEzekben a városokban a legszennyezettebb a levegő a világon. körülbelül napi 4 ezer kínai hal234 kilós óriáshalat fogott egy férfi. álesetért felelős.

VIDEÓ:

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!