Patkányok ezrei özönlötték el egy mianmari sziget falvait

Patkányok ezrei lepték el a délnyugat-mianmari Haingji szigetTetiaroa - a sziget ahol egykor Marlon Brando élt. falvait. Sokan természeti csapás előjelét látják az invázióban, attól félnek, viharDurva jégeső zúdult a strandolókra Oroszországban. , áradás vagy földrengésSzenzorok százai mérik az Alpok pulzusát. jön nem sokára. Az Iravádi folyó deltájában fekvő sziget hatóságai pénzjutalmat ajánlottak fel az ott élőknek a rágcsálók megöléséért. Az invázió kezdete óta 4000 patkányt öltek meg a falusiak – írja az AFP hírügynökség.

Iravádi folyó (Fotó: Wikipedia/Bjørn Christian Tørrissen)

JapánRendkívül bizarr turistalátványosságok. kutatók kimutatták korábban, hogy az egerekEgereket klónoztak a rágcsálók saját vizeletéből nyert sejtek felhasználásával. és a patkányok érzékenyek az olyan elektromágneses hullámokra, mint amilyenekhez hasonlók az erős földrengéseket előzik meg. Az egykori Burmában ugyanakkor az elmúlt napokban nem észleltek semmiféle szeizmikus tevékenységet.

A falusiak botokkal, kövekkel, csúzlival vadásznak a patkányokra. A közösségi médiában fotók láthatók arról, amint az emberekSzívmelengető videó - így reagáltak az emberek, amikor szépnek nevezték őket. kupacokban halmozzák fel a kiirtott rágcsálók tetemeit. A tetemek egy részét laboratóriumokba küldték vizsgálatra. Azt nézik meg, nem hordoznak-e az állatok valamilyen fertőző betegséget. A patkányinvázió ismert jelenség MianmarHatalmas, 170 millió dollár értékű jádekövet találtak Mianmarban. más térségeiben is. Az északnyugati Csin tartományban például mindig előbújnak, amikor gyümölcsöt hoz a bambusz, ami körülbelül ötvenévenként fordul elő. A legutóbbi, 2008-as invázió idején a térséget elözönlő rágcsálók minden más termést is elpusztítottak.

Hasonló problémával egyre többször kell megküzdeniük a lakosoknak AusztráliaElképesztő felvétel a Sydney felett kialakult hatalmas viharfelhőről. gabonatermő vidékein is, melyeket olykor elképesztő mértékű egérinvázió fenyeget:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!