Páratlan viking kincsekre bukkant egy amatőr kincskereső Skóciában

Az edinburghi Skóciai Nemzeti Múzeumban fog otthonra találni minden idők egyik legnagyobbCalgary - a világ egyik legnagyobb smaragdja. Nagy-Britanniában talált vikingkincse, ám előbb a múzeumnak ki kell fizetnie mintegy kétmillió fontot (660 millió forint) a páratlanul gazdag leletAz eddigi legnagyobb tengeri sárkány maradványait fedezték fel. megtalálójának. Az ezeréves leletre Dereck McLennan amatőr kincskereső bukkant a skóciai Galloway egyik templomEddig ismeretlen, II. Ramszesz-kori templomot fedeztek fel Egyiptomban. ának kertjében 2014 augusztusában. A több mint száz műtárgy egy része Karoling, másik része ír eredetű, számos közülük aranyból, ezüstből készült.

Forrás: Derek McLennan,Martin McSweeney/Galloway Council

A Galloway-kincsJelentős középkori kincseket találtak a clunyi apátságnál elrejtve. néven ismertté vált lelet David Harvie, II. Erzsébet uralkodó skóciai képviselője szerint “az egyik legfontosabb lelet, amelyre eddig Skóciában bukkantak, nemzetközi jelentősége is páratlan, és átírja a skót történelem ezen periódusának értelmezését.”

Forrás: National Museums Scotland

A Galloway-kincsnek páratlan a nemzetközi jelentősége. Most hat Több mint tízezer turistát zárt el a hó a külvilágtól a svájci Alpokban. napunk van, hogy előteremtsünk 1,98 millió fontot arra, hogy megszerezzük ezt a páratlan kincset a nemzetnek, és biztosítsuk, hogy a jövő nemzedéke mind itthon, mind külföldön gyönyörködhessen benne” – idézte Gordon Rintoult, a múzeumEgy elefántmadár óriási tojása került elő egy amerikai múzeum gyűjteményéből. igazgatóját, a BBC.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!