Öt napon belül másodszor mászta meg a Mount Everestet egy világhírű hegymászó

Kilian Jornet világhírű katalán hegymászó, ultramaratonista öt napon belül már másodszor, ráadásul mindössze 17 óra alatt, rögzített kötelek és oxigénpalack nélkül mászta meg a Mount EverestFeketelistára kerülnek a Mount Everest alaptáboránál graffitiző turisták. et. A 29 éves Jornet a Summits of My Life című blogján számolt be a teljesítményéről. Május 27-én hajnali két órakor hagyta el az északi, kínai oldalon lévő előretolt alaptábort, és este 9 órakor jutott fel a 8848 méteren lévő csúcsra. Az utat mindössze öt nappal az után tette meg, hogy addigi leggyorsabb, az alaptáborból induló csúcsmászását 26 óra alatt teljesítette. Előzőleg, május 22-én gyorsasági rekordot felállítva mászta meg az Everestet: 26 óra alatt, oxigénpalack és rögzített kötelek segítsége nélkül ért fel a 8848 méteres magasságba az alaptáborból.

Forrás: kilianjornet.cat

A kétszeri csúcsmászás Jornet Summits of My Life projektjének része, melynek keretében a sportoló felkeresi a világ emblematikus hegycsúcsait, hogy megmászásukkal gyorsasági rekordokat állítson fel.

Forrás: Kilian Jornet/Facebook

A projektet 2012-ben a 4695 méteres Mont BlancÉvtizedekkel ezelőtt lezuhant repülőgépek áldozatait találták meg a Mont Blanc gleccserén. -on kezdte, majd megmászta a 4478 méteres Matterhornt, a 6168 méteres észak-amerikai Mount Denalit és az Argentínában lévő 6961 méteres Aconcaguát, gyorsasági rekordot állított fel a Mont Blanc-on, a Matterhornon, a Denalin, az Aconcaguán és a KilimandzsáróEgy 11 éves kisfiú akar a Mount Everest legfiatalabb csúcshódítója lenni. n.

Jornet jelenleg a Mount EverestVilágrekordra tör a Mount Everesten egy nepáli serpa. alaptáborában pihen, mielőtt visszatér Európába. A férfi a Skyrunner World Series hosszútávú hegyifutó-bajnokság hatszoros bajnoka, számos nagynevű hegyi ultramaratont nyert meg, köztük a 166 kilométeres Ultra-Trail du Mont-Blanc-t (UTMB) és a 162 kilométeres Grand Raidet az indiai-óceáni Réunion szigetMont Saint Michel - Franciaország varázslatos zarándokhelye. én. Jornet előtt néhány nappal szintén öt napon belül kétszer mászott fel a Mount Everest csúcsára az indiaTöbb száz éves természetes hidak ívelnek át a folyók felett az indiai Khasi-hegyekben. Ansu Dzsamszenpa: ő az első nő, akinek sikerült ez a teljesítmény.

MTI, Summits of My Life, kilianjornet.cat


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!