Öt canterbury érsek maradványát találták meg egy titkos londoni kriptában

Öt canterburyi érsek maradványait találták meg egy egykori középkoriSzent László legendáját ábrázoló falképre bukkantak egy középkori erdélyi templomban. londoni templomSzent László legendáját ábrázoló falképre bukkantak egy középkori erdélyi templomban. titkos kriptájában a Canterbury érsek londoni rezidenciája mellett. A lambethi St Mary templom helyén álló Garden Museum felújításakor találtak rá az építőmunkások a titkos kriptára, amely 30 koporsóHáromezer éves múmiát találtak III. Thotmesz fáraó halotti templománál. t rejtett. “Számos koporsót találtunk, az egyik tetején egy aranykorona volt – mondta el a BBC-nek Karl Patten, a felújítást végző vállalkozás menedzsere.

Forrás: Garden Museum

Az emberi maradványok többsége az 1600-as évekből való. Néhány koporsón névtáblát is találtak, az egyiken Richard Bancroft neve volt, aki 1604 és 1610 között töltötte be Cantebury érsekének tisztét, a másik John Moore maradványait rejti, aki 1783 és 1805 között volt az anglikán egyház vallási vezetője. Moore feleségének maradványait is megtalálták egy másik koporsóban. Richard Bancroft érseksége idején adták ki a Biblia új angol fordítását 1611-ben. A St Mary templom anyakönyve szerint három másik érseket is a kriptába temettek, köztük Frederick Cornwallist, aki 1768-1783 között volt érsek, Matthew Huttont (1757-1758) és Thomas Tenisont (1695-1715). A maradványokat egyelőre nem azonosították a szakemberek.

Forrás: Garden Museum

A St Mary templomot a 11. században építették a Westminster-apátsággal átellenben, a TemzeNégy tonnányi szeméttől tisztították meg a Temzét - elképesztő dolgokat dobálnak a folyóba. túlpartján. A templomnak kettős élete volt, egyrészt Lambeth faluAz elárasztott Bözödújfalu. temploma volt, másrészt a canterburyi érsek londoni palotájának is egyfajta szárnyépülete volt. Az évszázadok során számos érsek és családja imádkozott itt, és döntött úgy, hogy itt temessék el – mondta Christopher Woodward, a múzeumCorpus Museum - az emberi testet bemutató épület. igazgatója. A templom helyén az 1970-es években létesült a Garden Museum.

Forrás: Garden Museum
Forrás: Garden Museum

MTI, BBC


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!