Nyugdíjba vonult Frida, a hős mexikói keresőkutya

Nyugdíjazták Fridát, a mexikóEz lehet a hosszú élet titka a 127 éves mexikói nő szerint. i haditengerészet keresőkutyáját, aki 12 ember életét mentette meg a 2017-es földrengésSzökőár pusztított Grönlandon. után – írja a BBC.

A haditengerészet kutyás egysége ünnepséget is tartott a labradorTöbb száz életet mentett meg a kutya, aki kiszagolja a daganatokat. nyugdíjba vonulása alkalmából. FridaHősként ünneplik a mexikóiak Fridát, a legsikeresebb keresőkutyát. szolgálata alatt 53 mentőakcióban vett részt Mexikóban, Haitin, Guatemalában és Ecuadorban.

A 12 ember megmentésén túl 40 holttest megtalálását is neki köszönhetik. “Ugatása mindig reményt keltett, a fájdalom és a bizonytalanság pillanataiban pedig vigaszt nyújtott” – méltatta Eduardo Recondo miniszterhelyettes.

Frida the Navy rescue dog

Frida the Navy rescue dog has retired after a decade of service, saving 12 lives from devastating disasters.

Közzétette: SBS Australia – 2019. június 25., kedd

 

A keresőkutyát az a kép tette világhírűvé, Mexikóban a remény jelképévé, amelyen védőszemüvegben, kis kék csizmában egy romba dőlt iskolaépület maradványai között kutat a földrengés után, mely több mint 300 ember halálát okozta. A most tízéves kutyaKülönleges esküvői videó - a kutya örökítette meg a nagy napot. a jövőben valószínűleg kereső- és mentőkutyákKülönleges hangulatú kutyás képek egy fiatal orosz fotóstól. új nemzedékeinek kiképzésében fog segíteni.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!