Napi egy doboz cigarettát szív el az észak-koreai állatkert csimpánza

Az észak-koreai fővárosban, PhenjanPhenjan a múlt században - Észak-Korea fővárosa a 20.század elején. állatkertjében él Azalea, a 19 éves nőstény csimpánz, aki annyira rászokott a dohányzásra, hogy a gondozók szerint napi egy doboz cigarettát füstöl el, bár állítólag nem szívja be a tüdejébe a füstöt.

csimpanz

A láncdohányos csimpánz egész nap cigarettával a szájában mászkál. Azalea még a csikkeket is összeszedi és ha nincs öngyújtója, akkor akkor egy másik, még parázsló cigivel gyújt rá. A csimpánz káros szokása állítólag nem aggasztja látogatókat, sőt nevetve figyelik a pöfékelő állatot.

VIDEÓ:

Nem Azalea az egyetlen csimpánz, aki rászokott a dohányzásra: sajnos a kínai Tianshan állatkert egyik majma is láncdohányos lett, a róla készült felvételek néhány éve járták be a világot, de a dél-afrikai Bloemfontein Állatkert híres csimpánza, CharlieÍgy kér bocsánatot a kutyus a kisbabától, amiért elvette játékát. is folyamatosan cigizett. A főemlős nem szokott le a dohányzásról, ennek ellenére hosszú életet élt, 52 éves korában halt meg. Amerikában pedig egy kaliforniai állatmenhelyen élt egy dohányzó csimpánz, Booie, aki hosszú évekig laboratóriumban élt, ahol számos kísérleteknek vetették alá. 1995-ben került a mehelyre, ahol sikerült leszoktatni a dohányzásról, az édesszájúságról viszont nem, ezért állandóan jelbeszéddel kért magának édességet.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!