Naperőműveket épít a Google

80 millió dolláros (17,7 milliárd forint) beruházással szállt be a GoogleA legkülönlegesebb állatbarátságok az Android eddigi legjobb reklámjában. az amerikai nyugati part napos, sivatagos vidékein épülő hat naperőműIzraelben építik a világ legmagasabb napenergia-tornyát. be Kaliforniában és Arizonában. Az erőművek 17 ezer háztartás áramszükségletének megfelelő energiát fognak termelni.

google naperőmű

Ez a Google 14. befektetése a megújuló energiaforrásokA világ első önfenntartó szigete. területén, 2010 tavasza óta, amikor meghirdették a cég energiaellátásának kizöldítését, több mint egymilliárd dollárt tettek szél- és naperőművekbe.

google naperőmű

A cég hatalmas szerverparkokat üzemeltet világszerte több helyen, hogy az online szolgáltatásait futtassa. Egy-egy adatközpontban akár több ezer számíAz ezer-sziget tava. gép működhet, ezek áramellátása, és a szerverek hűtése komoly áramfogyasztással jár. Egy 2005-ös felmérés szerint az internetCápák rágcsálják az Internetet biztosító kábeleket. akkori forgalmának nagy részét adó öt nagy keresőmotor üzemeltetéséhez már akkoriban több áram kellett, mint MagyarországTöbb millió forint értékű szarvasgombát találtak Baranya megyében. teljes ellátásához – és az internet, és a fogyasztása is meredeken nő azóta is.

google naperőmű

A Google saját adatai szerint már az áramszükséglete harmadát megújuló energiaforrásokból fedezi, de a cél az, hogy 100 százalékig zöld energiára álljanak át. A most épülő hat erőmű összkapacitása 106 megawatt – összehasonlításképpen egy átlagos széntüzelésű erőmű teljesítménye 600-700 megawatt, egy atomerőműé 900-1300 megawatt.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!