Milliókat ölne meg egy óriás szökőár Európában

Az Atlanti-óceánban létrejövő megacunami esélyét latolgatja a BBC dokumentumfilmje.

cunami

Időzített bombaA napalm gyújtóbomba ereje egy téglaépületben. ketyeg az Atlanti-óceánban a BBC filmje szerint. A Kanári szigeteken található Cumbre Vieja vulkán kitörése esetén ugyanis létrejöhet egy olyan megacunami, ami elképzelhetetlen pusztítást okozna. Nemcsak milliók életét követelné, de gazdasági összeomlással is járna, írja az esotanc.hu.

A vulkán kitörései 20-200 évente ismétlődnek, a legutóbbi 1971-ben volt, azaz tulajdonképpen bármikor bekövetkezhet egy újabb. Számítások szerint néhány percen belül akár egy kilométeres hullámfal jöhet létre, ami 500km/órás sebességgel száguldana a partok felé.

A dokumentumfilmSamsara, a lét örök körforgása - rendkívüli élményt adó dokumentumfilm . szerint Tenerifét 10 percen belül érné el a hullám, és teljesen lerombolná. Nyugat-Afrika2022-re eltűnhetnek az elefántok egy tanzániai rezervátumból. milliós nagyvárosaihoz nyolcvan, Lisszabonhoz százhúsz perc alatt érkezne a két-emelet magasságú szökőárCsapó árhullám a Qiantang-folyón - látványos árapály jelenség Kínában. . Az angol partokig öt óra alatt jutna el, körülbelül 25 méter magassággal. Az Egyesült Államoknak több idő állna rendelkezésére: 7-8 óra, oda viszont a szökőár több hullámban érkezne, először egy 8-12 méteres, majd egy nagyobb 25-30 méteres, de akár 50 méteres magasság is elképzelhető.

A filmHíres filmek a kulisszák mögött. szerint a szökőár átformálná az emberiség történelmét, nemcsak az azonnali pusztítás, hanem annak következményei miatt is.


Ha ���rdekesnek tal���¡lod a cikket, oszd meg ismer���seiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel h���­rlevel���¼nkre, hogy ne maradj le a friss cikkekr���l sem!

Forrás:Esőtánc

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!