Metángáz után kutat a vörös bolygó légkörében az ExoMars szondája

Miután befejezte a MarsFolyók lehettek a Marson. felső légkörA Csuri üstökös segített megfejteni a földi légkör egy titkát. ében végrehajtott teljes fékezési manőverét, az ExoMarsKiderült, hogy mi okozhatta a Schiaparelli leszállóegység megsemmisülését. európai-orosz kutatási projekt szondája hamarosan megkezdi a metángáz utáni kutatást a vörös bolygó légkörében – közölte az Európai Űrügynökség (ESAKiderült, hogy mi okozhatta a Schiaparelli leszállóegység megsemmisülését. ).

Forrás: NASAHárom új planétát fedezett fel a NASA exobolygó-vadász űrszondája. , ESA, The Hubble Heritage Team

“Most végre elkezdődhet a misszió. Csaknem kétévnyi kemény munka után megkezdődik a tudományos kutatás, és learathatjuk az eddigi előkészületek babérjait” – mondta Paolo Ferri, az ESA misszióA Holdra és a Marsra vezető missziókat készíti elő a Nemzetközi Űrállomás új legénysége. jának vezetője. A Roszkozmosz orosz űrhivatal és az ESA élet nyomait keresi a vörös bolygóJó eséllyel soha nem volt élet a Marson. n, és a várakozások szerint újabb lépéssel hozza közelebb az első űrhajósok Mars-utazását. A szondát az ESA Darmstadtban lévő műholdirányító központjából vezérlik.

Forrás: ESA/ATG medialab

“Hihetetlenül nehéz vállalkozás légköri fékezések kivitelezése egy 220 millió kilométer távolságban lévő idegen bolygó körül” – áll az ESA közleményében. Összehasonlításképpen: ilyen körülmények között egy 50 kilométer per órás sebességgel haladó autó fékezését a kereszteződés előtt hat kilométerrel kellene elkezdeni.

Forrás: ESA/ATG medialab

A szondát 2016 októberében állították a Mars körüli pályára. A tervek szerint az utolsó manővert követően március közepén elkezdi a vörös bolygó légkörének elemzését. 2020-ban pedig egy távolról irányított járművet, egy rovert küldenek a Marsra. A robotRobotjárőrt fejlesztettek ki az óriási korallevő tengericsillagok levadászására. a tervek szerint két méter mélyre fog fúrni a Mars talajában. Ezt elsőként teszi meg a Mars-kutatás történetében, az eddigi, amerikai marsjáróJó eséllyel soha nem volt élet a Marson. k ugyanis csak néhány centiméternyire hatoltak be a Mars belsejébe.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!