Mesterséges megtermékenyítéssel fogant déli szélesszájú orrszarvú született Amerikában

Először született mesterséges megtermékenyítéssel fogant déli szélesszájú orrszarvú Észak-Amerikában: a borjú születése reményt ad egy másik alfaj, a mára mindössze két egyedet számláló északi szélesszájú orrszarvú megmentésére.

Közzétette: San Diego Zoo Global Wildlife Conservancy – 2019. július 31., szerda

 

A San Diego Zoo Global szervezet bejelentése szerint a Victoria nevű anyaállatÖtven állat- és növényfajjal bővült a veszélyeztetett fajok listája Ausztráliában. egy egészséges hím borjat hozott a világra a San DiegoÉhes oroszlánfóka tért be egy San Diego-i étterembe. Zoo Safari Parkban. A nőstény 2018 márciusában esett át mesterséges megtermékenyítésen, amelyhez egy déli szélesszájú orrszarvú lefagyasztott hímivarsejtjeit használták fel. A vemhesség 493 napig tartott.

Victoria’s 148-pound baby officially has a name… 🥁

To honor the Ellen Browning ScrippsJelentős előrelépést tettek a mesterséges élet megalkotása felé. Foundation’s generous…

Közzétette: San Diego Zoo Global Wildlife Conservancy – 2019. július 31., szerda

 

Az anyaállat és Edward nevű borja egyelőre a nagyközönségtől elzárva tölti napjait. A kis orrszarvúTöbb mint ezer orrszarvút ejtettek el orvvadászok a Dél-afrikai Köztársaságban. t időMég évekig maradnak a szökőmásodpercek. vel bemutatják a Nikita Kahn Orrszarvúmentő Központ öt másik nőstényének, köztük az ugyancsak mesterségesen megtermékenyített Amaninak, amely várhatóan szeptember-október folyamán hozza világra kicsinyét.

“Nem csupán az egészséges borjú miatt vagyunk hálásak, hanem azért is, mert ez a születés kulcsfontosságú lépést jelent a kihalásEgymillió fajt fenyeget a kihalás. szélén álló északi szélesszájú orrszarvú megmentésére irányuló erőfeszítéseinkben” – mondta Barbara Durrant, a szervezet vezető munkatársa.

Mára mindössze két északi szélesszájú rinocéroszTöbb mint ezer orrszarvút ejtettek el orvvadászok a Dél-afrikai Köztársaságban. maradt a FöldA tavalyinál is korábban használta el az emberiség a Föld éves erőforrásait. ön, mindkettő nőstény. Az utolsó hím példány, SudanRendhagyó kampány indult az északi szélesszájú orrszarvúk megmentéséért. 2018 márciusában pusztult el. A kutatóknak azonban sikerült begyűjteni és lefagyasztva megőrizni több hím egyed spermáit, amelyeket a faj életben tartásához lehet felhasználni. A San Diegó-i déli szélesszájú orrszarvúMegmenekülhetnek a kihalástól északi szélesszájú orrszarvúk. kat “béranyának” szánják: északi szélesszájú orrszarvúMár csak hat északi szélesszájú orrszarvú maradt a világon. embriókat terveznek beültetni a méhükbe. A rinocéroszok szaporodási szervrendszere nagyon összetett, de a kutatók reményei szerint az eljárás révén éveken belül megszülethet az első északi szélesszájú orrszarvúborjú.

Sudan, a világ utolsó hím északi szélesszájú orrszarvúja, tavaly pusztult el (Forrás: Ol Pejeta Conservancy)

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!