Megtalálták egy második világháborús repülőgép-hordozó roncsait Ausztrália közelében

Egy második világháborúHirosima és Nagaszaki az atombomba ledobása után - megdöbbentő fotók az iszonyatos pusztításról. s amerikai repülőgépBemutatták a világ legnagyobb repülőgépét. -hordozó hullámsírját fedezték fel AusztráliaTengeri szivaccsal kedveskednek választottjaiknak a púposhátú delfinek. közelében. A Lexington repülőgép-hordozóÖtezer méteres mélységben találták meg egy második világháborús repülőgép-hordozó roncsát. t nagyjából 3 kilométeres mélységben találták meg a Korall-tengerben, körülbelül 800 kilométerre Ausztrália keleti partjaitól – írja a BBC. A hajó az 1942-es korall-tengeri csatában veszett oda. A JapánHirosima és Nagaszaki az atombomba ledobása után - megdöbbentő fotók az iszonyatos pusztításról. feletti győzelemmel zárult csatában az amerikaiak és az ausztrálok közösen harcoltak a japán császári haditengerészet ellen.

Forrás: Paul G. Allen/Vulcan Inc.

A Lexington roncsaira a Microsoft cég társalapíÉszak-Amerika lélegzetelállító tájaira kalauzolnak el a világjáró fotós gyönyörű fotói. ja, Paul AllenHíres japán csatahajó roncsait találták meg a Sibuyan-tengerben 1000 méter mélyen. vezette keresőcsapat bukkant rá. Az amerikai haditengerészet azóta megerősítette a hullámsírÖtezer méteres mélységben találták meg egy második világháborús repülőgép-hordozó roncsát. felfedezésAmerikai csillagászok bizonyítékot találhattak a legendák övezte kilencedik bolygó létezéséről. ét. Az amerikai haditengerészet szerint a Lexington legénységének 216 tagja odaveszett az ütközetben, több mint kétezer ember azonban megmenekült. A repülőgép-hordozót számos japán torpedó eltalálta a csatában.

“A Lexington felkutatását elsőbbséggel kezeltük, hiszen egyike volt a második világháborúban odaveszetett legfontosabb hajóÉvtizedek óta először érkezett amerikai óceánjáró Kubába. knak” – mondta Robert Kraft, Paul Allen Vulcan nevű cégének szóvivője, hozzátéve, hogy nagyjából hat hónapig tartott a hajó felkutatásának megtervezése.

Forrás: Paul G. Allen/Vulcan Inc.

A roncsról készült felvételek tanúsága szerint a Lexington igen jó állapotban maradt fenn. A fedélzetén lévő 35 repülőgépből 11-et megtaláltak. A hajót azonban nem fogják kiemelni, mert az amerikai haditengerészet háború70 éve dobták le az atombombát Hirosimára. s sírnak tekinti a roncsok helyét. A Vulcan tavaly az 1945 júliusában elsüllyedtMegtalálták a több mint száz éve eltűnt ausztrál tengeralattjárót. Indianapolis cirkáló roncsait fedezte fel és megtalálta már egy második világháborús japán hadihajó, valamint az olasz haditengerészet 1940 októberében elsüllyedt egyik hajójának hullámsírját is.

Vulcan Inc, BBC, MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!