Megtalálták Arisztotelész sírját

Az ókori görög városban, Sztageirában ásatásokat végző görög régészek bejelentették, hogy megtalálták Arisztotelész sírját. A szakemberek a Szaloniki Arisztotelész Egyetemen rendezett nemzetközi konferencián mutatták be feltárásaikat, hangsúlyozva, hogy a 2400 éves sírÁrpád-kori sírokat találtak Orosháza határában. feltárása a térségben 20 éve folyó régészeti kutatások legfontosabb eredménye.

stageiraSztagira, Arisztotelész szülőhelye (Fotó: Wikipedia/Christaras A)

Arisztotelész a közép-makedóniai térségben fekvő Sztageira város1050 méter magas felhőkarcolót terveznek Azerbajdzsánban. ában született Kr.e. 384-ben és Khalkiszban halt meg Kr.e. 322-ben. Korábban a szakemberek úgy vélték, hogy Khalkiszban temették el őt, de a régészek bizonyosak abban, hogy a Sztageira ásatási helyen feltárt sír az ókori görög filozófusé. Két irodalmi forrásban is utalások vannak arra, hogy szülőváros632 méter magas felhőkarcoló épül Sanghaiban. ának lakói hamvait elhozták Khalkiszból. A kupolával borított dombsírnak vagy egy márvány szintje a hellén korból. A sír az egykori Sztageira központjában, az agora közelében fekszik.

arisztoteleszArisztotelész bronz mellszobra (Fotó: Wikipedia/Lysippus)

A régészek szerint a nyilvánvalóan középület1050 méter magas felhőkarcolót terveznek Azerbajdzsánban. jellegű síremléket sietősen húzták fel, és csak később építették minőségi anyagokból a márványszintet. A síron kívül található egy oltár is. A sír kupolája 10 méter magas, a négyzet alapú szintet egy bizánci torony1050 méter magas felhőkarcolót terveznek Azerbajdzsánban. öleli körül. A félkör alakú fal két méter magas. A sír bejáratához egy járda vezet azok számára, akik le akarták róni kegyeletüket a görög filozófus előtt. A feltáráson találtak továbbá agyagedényeket és ötven darab pénzérmét Nagy Sándor korából. A bizánciak megsemmisítették a sír épületét és egy négyzet alapú tornyot építettek helyére. Arisztotelész a modern európai tudományÍgy néz ki a sarki fénybe lőtt rakéta. atyja és előfutára. Mesterével, Platónnal együtt a nyugati kultúra legnagyobb hatású gondolkodói között tartják számon. Ő volt a makedón hadvezér, Nagy Sándor nevelője.

arisztotelesz-2 Platón és Arisztotelész, RaffaelloMégiscsak eredeti Raffaello-alkotás lehet a 20 fontos másolatnak titulált festmény. : Athéni iskolaKínai sportiskolák - lehetőség vagy gyötrelem?. c. festmény"Új Rembrandt-képet" festett egy számítógép. ének részlete (Fotó: Wikipedia)

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!