Megszületett a világ első háromszülős gyermeke

Megszületett a világon az első gyermek, aki háromszülős mesterséges megtermékenyítéssel jött a világra – adta hírül a New Scientist tudományos folyóirat. A kisfiú már öt hónapos, genetikai állományának nagy része szüleitől, egy kicsiny töredéke, az úgynevezett mitokondriális DNSZöld jelzést kapott a háromszülős mesterséges megtermékenyítés Nagy-Britanniában. , pedig donortól származik, így a gyermeknek két biológiai anyja és egy biológiai apja van.

Az embrió édesanyjáAz ezer-sziget tava. l kapta a sejtmagon belüli DNSFény derül az egyiptomi múmiák titkaira. , az örökítőanyag túlnyomó részét. Mivel az anya DNS-ében mitkondriális hiba van, amelyet örökíthet utódjára, a genetikai betegségFaember - rendkívül ritka betegségben szenved egy indonéz férfi. megelőzése érdekében egy másik, egészséges mitokondriummal élő nő petesejtjét is felhasználták a megtermékenyítéshez. Ennek a petesejtnek eltávolították a sejtmagját, azaz a nő genetikai állományának túlnyomó részét. Így helyettesíttették a hibás géneket.

baba

Amerikai orvosok egy jordániai családon segítettek a módszerrel, az anya a Leigh-szindróma nevű mitokondriális betegséget örökítette volna gyermekére. Az anya már négyszer elvetélt korábbi terhességei során, és két gyermekét elveszítette hatéves, illetve nyolc hónapos korában – olvasható a BBC News honlapján. A Leigh-szindróma a központi idegrendszer leépülésével járó súlyos neurológiai rendellenességA legkülönösebb rendellenességekben szenvedő emberek. , amely évente legkevesebb 40 ezer újszülöttet sújt. A szülők és a család Mexikóba utazott a megtermékenyítés végrehajtására, ahol nem tiltják a törvények ezen módszer alkalmazását. Az újszülött DNS-ének 0,1 százaléka származik a donoranyától, és minden más édesanyjától és apjától.

3-szulos-megtermekenyites

A New YorkMiamit és News Orleanst is el fogja nyelni az óceán. -i New HopeArcplasztikai műtéttel próbálnak meg segíteni az orvvadászok által megcsonkított orrszarvún. meddőségi központ orvosigazgatója, John Zhang elmondta, hogy kollégáival öt embriót hoztak létre a módszerrel, de csak egy fejlődött normálisan. Zhang és csoportja a reproduktív medicina amerikai társaságának októberi tanácskozásán ismerteti az esetet.

VIDEÓ:

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!