Megmászta a Matterhornt a hegymászó, akinek mind a négy végtagját amputálták

Megmászta a svájci MatterhornMatterhorn, a világ egyik legszebb hegycsúcsa. t egy brit férfi, Jamie Andrew, akinek korábban mind a négy végtagját amputálták. A férfi fagyKristálytisztán fagyott be egy tó vize a Magas-Tátrában. ás következtében vesztette el végtagjait 17 éve, amikor Franciaországban hegymászásA Kilimandzsáró meghódítása lábak nélkül. közben egy A japán „hó út”. viharban rekedt. Lábát térden alul, karját a könyöke alatt kellett amputálni.

A skót férfi a balesete után ismét megtanult járni, elkezdett síelni, hosszú távon futni, mielőtt visszatért volna szenvedélyéhez, a hegymászáshoz. Öt éven át edzett, mielőtt múlt csütörtökön két segítőjével nekiindult a 4478 méter magas alpesi csúcs meghódításának.

Az út nagy részén műlába és speciálisan kialakított botok segítségével haladt felfelé, ahol pedig mászni kellett, amputált karjaival tartotta magát a kötélen. A 47 éves férfi 13 óra alatt járta meg a csúcsra és a visszafelé vezető utat, mintegy öt órával hosszabb idő alatt, mint az átlagos hegymászóÖt napon belül másodszor mászta meg a Mount Everestet egy világhírű hegymászó. k.

A háromgyermekes családapa 2004-ben megmászta az 5895 méter magas KilimandzsáróA Kilimandzsáró meghódítása lábak nélkül. t és több alpesi csúcsot is meghódított. 2014-ben már majdnem feljutott a Matterhornra is, de 250 méterre a csúcstól kénytelen volt visszafordulni.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!