Meglepő állatvilág – 15 + 1 állati érdekesség

Tudta, hogy a flamingók csak felfordított fejjel tudnak enni? Hogy egyes csigák akár három évet is alszanak egyhuzamban? És hogy a baglyok képesek „látni” a fülükkel? A NatGeo WildVad Kongó. új műsora, a Meglepő állatvilág olyan elképesztő tényeket tár a nézők elé, amelyek még a legmegszállottabb állatrajongókat is megdöbbenthetik.

Íme néhány érdekesség a június 18-án induló sorozatból:

1. A polipok már 90 millió éve léteznek a Földön.

Meglepő állatvilág

2. Az óriáspolip minden egyes szívókorongja közel 16 kilogrammot tud felemelni, de ugyanezen korongokkal a polipPolippal csapott arcon egy megdöbbent kajakost a fóka. ízeket is érez.

3. A polip leszakadt végtagjai három napon belül elkezdenek visszanőni.

4. Az elefántok akár 250 kilométerről is megérzik, ha vihar közeleg.

5. Az elefántok akár 30 kilométerről is képesek kiszagolni a vizet, melyből ormányukkal egyszerre akkora mennyiséget szippantanak fel, amennyi egy embernek három napra elegendő lenne.
Meglepő állatvilág

6. A macskákElbűvölő kutya-macska barátságok. akár 32 emeletnyi zuhanást is túlélnek, a 85ezer Hz-es hangokat is meghallják, szaglásuk pedig 14-szer jobb, mint az emberé.

7. Az ókori Egyiptomban egy macskaMillie, a hegymászó macska. elpusztítása főbenjáró bűnnek számított, amiért halálbüntetés járt.

Meglepő állatvilág

8. Egy jegesmedveJegesmedvék leptek el egy orosz települést - szükségállapotot hirdettek. egyszerre 70 kiló húst tud felfalni, ami a saját testsúlyának közel a 20%-a.

9. A becslések szerint a jegesmedvék harapása erőteljesebb, mint a nagy fehér cápáé, és minden más medvénél nagyobb a mancsuk.

10. A nőstény jegesmedvéknek különleges illatmirigyek vannak a mancsukon. Ezek segítségével hagynak szerelmi üzeneteket a havon, hogy a hímek megtalálhassák őket.

Meglepő állatvilág

11. A sáskarák a világ egyik legerősebb állata, ugyanis fogólába rugószerűen működik, mellyel olyan erősen tud ütni, mint egy kilőtt 22-es kaliberű golyó.

12. A sáskarák 800 mikroszekundum alatt viszi be végzetes ütését, így elméletileg 500 ütést végezhet el, mialatt mi egyet pillantunk.

13. A kutyaHat éve őrzi gazdája sírját a hűséges kutya. az egyik legváltozatosabb faj a világon. Egy dán dogNegyvenhárom és fél pár zoknit találtak egy dán dog gyomrában. és egy mopsz koponyája között sokkal több különbség fedezhető fel, mint egy menyét és egy rozmár koponyája között.

14. Ma nagyjából 525 millió kedvencként tartott kutya él a bolygóLehetséges élet az újonnan felfedezett három szuperföldön. n.
Meglepő állatvilág

15. A vérebek akár egy 300 órás szagnyomot is képesek érzékelni.

+1: A kutyákKülönleges hangulatú kutyás képek egy fiatal orosz fotóstól. négyszer jobban hallanak az embernél, és a magasabb hangokat is képesek érzékelni. A The Beatles együttes „A Day in the Life” című számában Paul McCartney egy ultrahangos sípjelet rögzített a juhászkutyájának, ami az emberekAz év legjobb utazási fotói – csodálatos képek a NatGeo 2016-os fotópályázatán. számára nem volt hallható.

Meglepő állatvilág

Meglepő állatvilág – június 18-tól csütörtökönként 18 órakor a NatGeoTévétörténelmet ír a NatGeo!. Wild műsorán. További információt a műsorról itt talál: natgeotv.com 

Forrás: NatGeo Wild

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!