Megkezdődött az éves delfinöldöklés Japánban

Megkezdődött a sokat vitatott éves delfinvadászat JapánJégbe fagyott halak ezrei fölött korcsolyáztak egy japán élményparkban. nyugati részén, Taidzsiban. A több évtizedes múltra visszatekintő “vadászati” módszer lényege, hogy a halHamarosan annyi műanyag szemét lesz a Földközi-tengerben, mint hal. ászok a delfineket és kisebb bálnákat egy öbölbe terelik, majd hálóval elzárják a menekülési útvonalat.

Az öböl című Oscar-díjas dokumentumfilmben is ábrázolt véres taidzsi vadászaton az öbölbe terelt tengeri emlősöket a húsukért agyonverik. A legszebb példányokat azonban a halászok kiválasztják és élve eladják különböző akváriumoknak, állatkerteknek. A módszer és a vadászatRitka felvétel - kis kardszárnyú delfinek vadásztak le egy cápát. ellen régóta tiltakoznak az állatvédő csoportok.

Idén helyi idő szerint vasárnap indultak útnak a hajóMagára talált az alaszkai vadvilág az Exxon Valdez-katasztrófa óta. k, amelyek a japán média beszámolója szerint zsákmány nélkül tértek vissza. A The Dolphin Project nevű természetvédő szervezet szerint azonban hétfőn már öt Risso-delfint elejtettek a halászok, akik az idei szezonban több mint 1700 állat leölésére, illetve elfogására kaptak engedélyt.

Az állatvédők szerint a gyakorlat különösen kegyetlen és a tengeri emlősök haláltusája akár 30 percig is eltarthat. A taidzsi halászokA nemzetközi nyomás ellenére is folytatódik a kegyetlen delfinmészárlás. szerint azonban a közösség megélhetése függ a gyakorlattól. A delfinvadászszezon várhatóan hat hónapig fog tartani.

A delfinRendkívül ritka albínó delfint figyeltek meg Kaliforniában. - és bálnahús iránti kereslet évek óta csökken, és mindkettőről kimutatták, hogy egészségre ártalmas mennyiségű higanyt tartalmaz.

Az akváriumoknak és tengeri parkoknak eladott élő példányok jóval több pénzt hoznak, mint az állatok húsa, ugyanakkor az érintett parkokra egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy ne vásároljanak Taidzsiban befogott delfineket.

A módszer és a vadászat ellen évek óta tiltakoznak az állatvédő csoportok


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!