Megkezdődött a világ legmagasabb felhőkarcolójának építése Kínában

Megkezdődött a világ legmagasabbRitz-Carlton Hotel - a világ legmagasabb szállodája. felhőkarcolóVilághírű épületek és látványosságok az építésük közben. jának építése a közép-kínai Csangsa19 nap alatt húzott fel egy felhőkarcolót egy kínai építőipari cég. városA nap képe - Felhőváros, Dubai. ában, a rekordprojekt rekordA széláramlás miatt rekordidő alatt tette meg egy Boeing a New York-London utat. idő alatt, jövő áprilisra elkészülhet.

Sky City - Tiankong Chengshi

Az Égi Város1050 méter magas felhőkarcolót terveznek Azerbajdzsánban. (Tiankong Chengshi) nevű épület 208 emelet magasra nyúlik majd, és egy városnyi, mintegy 170 ezer ember befogadására lesz képes. A világrekorder felhőkarcolóban egy város minden szükséges “kelléke”, így egyebek között szállodaA Rjugjong Hotel - így néz ki Észak-Korea csillogó szállodája belülről . , iskolaIskola a híd alatt Új-Delhi legszegényebb gyerekeinek. , kórház, irodák, vendéglátó egységek és boltok is helyet kapnak. A dubaji Burdzs Kalifánál (Burj Khalifa), a világ jelenleg legmagasabb épületMegnyílt a világ legmagasabb kilátója . énél 10 méterrel magasabb, 838 méteres felhőkarcoló a közép-kínai Honan tartományban épül, az építkezésről szóló dokumentumokat tavaly június elején írta alá Csangsa városa és a helyi kivitelező, a Broad Group.

Sky City - Tiankong Chengshi

A csangsai felhőkarcoló magasságán túl építkezési idejével is rekordot dönthet. Az egyedi, előregyártott elemeket is használó építési technikáinak köszönhetően naponta több emelet kerülhet a helyére, vagyis az Égi Város már 2014 áprilisára felépülhet, megnyitása a sajtóértesülések szerint májusban vagy júniusban valószínű. Összehasonlításként: a Burdzs Kalifa360 fokos virtuális túra Dubai felhőkarcolóiról és nevezetességeiről. hat évig, míg a világ második legmagasabbja, az 509 méteres tajvani Tajpej 101 négy évig készült.

Sky City - Tiankong Chengshi

A Broad Group a villámgyors építkezéseivel vált híressé Kínában és a világon. A vállalat 2010-ben hat nap alatt felépített egy 15 emeletes szállodát, 2011-ben pedig tizenöt nap alatt egy 30 emeleteset. A kivitelező a költségeket is meglepően alacsonyra tette, mondván a felhőkarcolóhoz mintegy 850 millió dollár is elég lesz, míg a Burdzs Kalifa 1,5 milliárd dollárba, a Taipei 101 1,8 milliárd dollárba került.

Sky City - Tiankong Chengshi

A Forbes magazin 2012-es rangsora szerint a világ 10 legmagasabb épületéből öt Kínában található, számuk ugyanakkor a következő években még tovább nőhet. Jövő év végére elkészül a 632 méteres SanghajShanghai a magasból - egy darukezelő elképesztő fotói . ToronyA Volkswagen különleges autó tornyai. , 2016-ban pedig várhatóan átadják a 660 méter magas Ping’an Nemzetközi Pénzügyi Központot is a dél-kínai SencsenElképesztő felvételeket készítettek Kína egyik legmagasabb felhőkarcolójának tetejéről. városában.

MTI

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!