Megkerülte a Földet a Solar Impulse 2 napelemes repülőgép

Sikeresen leszállt Abu-Dzabiban kedden hajnalban a Solar ImpulseKészen áll világ körüli útjának folytatására a napelemes repülőgép. 2 napelemes repülőMegkezdte az Atlanti-óceán átszelését a napelemes repülő. gép, amely így az első, energiáját kizárólag napelemekből nyerő repülő, amelynek sikerült megkerülnie a Földet. A gép egyetlen csepp üzemanyag felhasználása nélkül tette meg 42 ezer kilométert.

3

Bertrand Piccard komplikáció nélküli leszállást hajtott végre vele Abu-Dzabiban helyi idő szerint 4.05 órakor. A Solar Impulse 2Megkezdte az Atlanti-óceán átszelését a napelemes repülő. tavaly márciusban indult földÓriás dobverőként veri a napszél a Földet körülvevő mágneses buborékot. körüli útjára. Tizenhat helyen szállt le. Az út leghosszabb szakasza JapánHazaengedték a kórházból a világ legkisebb súllyal született fiúcsecsemőjét. és HawaiiA hawaii mosolygó pók. között a Csendes-óceán átszelése volt, ami 7212 kilométert jelentett, melyet a gép 118 óra alatt tett meg.

1

Landing in Abu DhabiThe first #video"Utálom Thaiföldet" - meglepő videóval kampányol a thai turisztikai hatóság. of Bertrand Piccard landing in Abu Dhabi, thus completing the round-the-world…
WE DID IT! Just crying… #futureisclean

Közzétette: Solar Impulse – 2016. július 25.

Az Egyesült Államokhoz tartozó szigeteken javítani is kellett a repülőEgyedül utazott a repülőgépen egy szerencsés utas. t, ami miatt több mint kilenc hónapig nem tudtak felszállni. A küldetés célja a világMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. körberepülésén kívül, az volt, hogy felhívja a figyelmet a megújuló, környezetbarát energiára. A repülőt több mint 17 ezer napelemMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. hajtja, amelyek négy elektromotort működtetnek, s töltik a gép akkumulátorait is, melyek segítségével éjszaka is tud repülni.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!