Megható barátság szövődött az erőemelő és a ritka betegséggel küzdő kislány között

David Douglas egykori tengerészgyalogos ma már erőemeléssel foglalkozik, és csak Vadállatként becézik. A sportoló hihetetlen súlyokat emelget, azonban mégis kedvességéről a leghíresebb. Egy beteg gyermekeket támogató jótékonysági rendezvényen találkozott egy súlyos betegséggel küzdő kislánnyal, Lindsay-vel, akivel azonnal barátokHárom éve viszi a hátán iskolába mozgássérült barátját egy kínai fiú. lettek.

Barátság

A most 12 éves kislány progériában (más néven Hutchinson-Gilford szindrómaSam Berns, a 17 éves, progériában elhunyt fiú megható üzenete a világnak. ) szenved, ami egy igen ritka betegségBhawana Thami - megműtötték a szőrös arcú kislányt. , amely miatt a kis betegek a normálisnál sokkal gyorsabban öregszenek. A legszembetűnőbb változás, hogy a progériás gyerekekSupatra Sasuphan - a legszőrösebb lány a világon. vonásai idősAntisa Khvichava - 130 éves a legidősebb nő a világon?. emberekére hasonlítanak, az öregedés általános tüneteivel együtt. A gyermek születésekor még semmi jel nem mutat arra, hogy valami nincs rendben. Az első életévben viszont megjelennek a betegség jellegzetes tünetei (bőrelváltozások, hajhullás). A progériás betegek sajnos jóval rövidebb ideig élnek, általában tizenéves koruk elején belehalnak az elmeszesedett vérerek következtében kialakuló szívbetegségekbe, vagy a stroke-ba. Volt már példa arra is, hogy a 30. születésnapját is megérte egy progériában szenvedő beteg, de ez kivételes esetben fordulhat csak elő. A betegek 90 százalékánál egy olyan génhiba okolható mindezért, ami a lamin A protein szerkezetét módosítja.

Barátság

Barátság

Barátság

Betegsége ellenére Lindsay egy rendkívül vidám és kíváncsi kislány, és a nehézségek ellenére folyton mosolyog. David Douglas elmondta, hogy kettejük közül valójában Lindsay az erős, és a barátságuk már sokszor segített neki átlendülni a nehézségeken. “Lindsay olyan nekem mintha a kishúgom lenne. Nincsenek rá szavak, hogy milyen sokat jelent nekem. Az, hogy megismertem, számomra felbecsülhetetlen ajándékot jelent”- mesélt a különlegesHihetetlen barátság alakult ki egy szarka és az őt megmentő család között. barátságukról a férfi, aki azért küzd, hogy minél jobban felhívja a figyelmet a beteg gyermekekA következő években 69 millió gyermek halhat meg olyan okokból, amelyek elkerülhetőek lennének. támogatására.

Barátság

Barátság

Barátság

Barátság

Barátság


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!