Meghalt a hős rendőrkutya a terroristák elleni harcban

Egy kutyaTűzoltók mentettek ki egy jeges tóba esett kutyát. is életét vesztette abban a tűzharcban, ami szerdán reggel folyt a rendőrökRendőrök szabadították ki a forró autóban hagyott, szenvedő kutyát. és a péntek esti párizsi terrortámadásEz a kiskutya lesz a hős Diesel utódja. gyanúsítottjai közötti St. Denis-ben, amikor a rendőrségRendőrök fogadták be az utcán kóborló, bántalmazott kutyát. különlegesReading between the lines - átlátszó templom Belgiumban. alakulatai egy házat rohamoztak meg.

A 7 éves Malinois-belga juhászkutya, Diesel elsőként hatolt be abba a házba, ahol a péntek esti párizsi terrortámadás gyanúsítottjai elbarikádozták magukat, itt érte a találat. Mikor az egyik megbújó terrorista a mögötte érkező rendőrökre emelete fegyverét a tűzvonalba ugrott, s élete utolsó pillanatában is a gazdáját, munkatársát védte.

diesel

Diesel, a hős rendőrkutyaEz a kiskutya lesz a hős Diesel utódja. (Fotó:Police Nationale)

Diesel a rendőrség szerint a robbanószerek megtalálására volt kiképezve, az ilyen esetekben ugyanis elképzelhetetlen a rendőri akció kutyákNapokon át őrizte a síneken rekedt, sérült barátját a hűséges kutya. segítsége nélkül. A tűzharcban 3 terrorista meghalt, és 5 rendőr megsebesült. Több embert letartóztattak.

diesel3

Egy Malinois-belga juhászkutya szolgálatban

A Malinois-t a világ egyik legokosabb kutyafajtájaként tartják számon. Míg korábban szint kizárólag németjuhász kutyák szolgáltak a különleges alakulatoknál, ma már Franciaországban, Belgiumban elsőszámú szolgálati kutyának tartják, és az igen veszélyes harci feladatokat ellátó kommandós egységek soraiban is elsősorban ők szolgálnak. A hírhedt terroristavezér, Oszáma bin Láden megölésekor is egy ilyen kutya derítette fel az amerikai haditengerészet Seal kommandósai előtt a terepet, hogy biztonságosan be tudjanak menni a terrorista pakisztáni búvóhelyére.

Forrás: Twitter|ÁllatPortál

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!