Megdöbbentő videó – hetven tigriscápa falt fel egy bálnát

Közel hetven éhes tigriscápa tépett szét egy hosszúszárnyú bálnát az AusztráliaA kurtafarkú kenguru - egy vidám erszényes. nyugati részén fekvő CápaEgy valódi tengeri szörnyeteg, a Goblin/Kobold cápa. -öbölben. A megdöbbentő jelenetet drónnal filmezték le az Eco Abrolhos nevű hajóA héten vízre teszik a Sir David Attenborough sarkkutató hajó egyik elemét. túra-szervező irodaA Google új budapesti irodája, amelyet a város híres fürdői ihlettek. munkatársai. A hajókon ülő turisták közvetlen közel nézték végig a cápák lakmározását, amely vörösre festette az öböl kristálytiszta vizét. Az nem derült ki, hogy a cápák végeztek-e a bálnával vagy az már korábban elpusztult és csak a tetemét falták fel a cápák.

tigriscapak

VIDEÓ:

A tigriscápa hossza átlagosan 3,25–4,25 méter, testtömege pedig 385–635 kilogramm között mozog. A legnagyobb példányok azonban elérhetik az 5,5 méteres hosszt és a 900 kilogrammos testtömeget. Bőre sok ezer apró, éles fogaspikkelyel fedett. Feje ék alakú, oldalirányban igen kis ellenállást kelt, ezért a cápa fürge fordulatokra képes. Elektromos érzékelővel ellátott kis mélyedések helyezkednek el a pofáján, melyek lehetővé teszik a cápa számára, hogy zsákmánya legkisebb izommozgását is érzékelje, így a sötétben is pontosan tudja, hol az áldozat.

A természetben a tigriscápák több mint 50 éves kort is megélhetnek. Az emberre az egyik legveszélyesebb cápafaj. Bár a fehér cápát tartják a legveszedelmesebb cápának, mivel ők felelnek a legtöbb támadásért, viszont alig volt köztük halálos kimenetelű támadás. A tigriscápa viszont sokkal több ember halálát okozta, mint a nagy fehércápaÚszás a nagy fehér cápával. .

tigriscapaFotó: Wikipedia/Albert kok


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!