Megdöbbentő videó – hetven tigriscápa falt fel egy bálnát

Közel hetven éhes tigriscápa tépett szét egy hosszúszárnyú bálnát az AusztráliaTöbb mint százezer dollárt érő aranyrögöt talált Ausztráliában egy amatőr kincsvadász. nyugati részén fekvő CápaEgy valódi tengeri szörnyeteg, a Goblin/Kobold cápa. -öbölben. A megdöbbentő jelenetet drónnal filmezték le az Eco Abrolhos nevű hajóA héten vízre teszik a Sir David Attenborough sarkkutató hajó egyik elemét. túra-szervező irodaA Google új budapesti irodája, amelyet a város híres fürdői ihlettek. munkatársai. A hajókon ülő turisták közvetlen közel nézték végig a cápák lakmározását, amely vörösre festette az öböl kristálytiszta vizét. Az nem derült ki, hogy a cápák végeztek-e a bálnával vagy az már korábban elpusztult és csak a tetemét falták fel a cápák.

tigriscapak

VIDEÓ:

A tigriscápa hossza átlagosan 3,25–4,25 méter, testtömege pedig 385–635 kilogramm között mozog. A legnagyobb példányok azonban elérhetik az 5,5 méteres hosszt és a 900 kilogrammos testtömeget. Bőre sok ezer apró, éles fogaspikkelyel fedett. Feje ék alakú, oldalirányban igen kis ellenállást kelt, ezért a cápa fürge fordulatokra képes. Elektromos érzékelővel ellátott kis mélyedések helyezkednek el a pofáján, melyek lehetővé teszik a cápa számára, hogy zsákmánya legkisebb izommozgását is érzékelje, így a sötétben is pontosan tudja, hol az áldozat.

A természetben a tigriscápák több mint 50 éves kort is megélhetnek. Az emberre az egyik legveszélyesebb cápafaj. Bár a fehér cápát tartják a legveszedelmesebb cápának, mivel ők felelnek a legtöbb támadásért, viszont alig volt köztük halálos kimenetelű támadás. A tigriscápa viszont sokkal több ember halálát okozta, mint a nagy fehércápaÚszás a nagy fehér cápával. .

tigriscapaFotó: Wikipedia/Albert kok


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!