Másfél kilós aranyrögöt talált egy hobbikutató Ausztráliában

Csaknem másfél kilós, százezer ausztrál dollárt (20 millió forintot) érő aranyrög500 éve nem találtak ekkora aranyrögöt az Egyesült Királyságban. öt talált egy hobbikutató az AusztráliaTöbb ezer vadló menekült meg a haláltól egy ausztrál nemzeti parkban. nyugati részén fekvő Kalgoorlie környékén. A BBC News ismertetése szerint a férfi fémdetektorral akadt rá az 1,4 kg súlyú aranyrögre. Az Ausztráliában bányászott aranyA hitleri birodalom végnapjaiban elásott rejtélyes aranyérmékre bukkantak. kétharmad része a Kalgoorlie-térségből származik.

Egy helyi boltos, aki a környéken hobbiból arany után kutatókat látja el felszereléssel, elmondta, hogy a férfi a földben, 45 centiméter mélyen találta az aranyat a fémdetektor segítségével.

“Besétált a boltomba, és széles mosollyal mutatta meg az aranyrögöt. Alig valamivel volt nagyobb, mint egy pakli cigaretta, de hihetetlenül tömör volt, és jó nehéz” – tette hozzá.

Eureka! You can still find gold in Australia.

Közzétette: 10 News First Queensland – 2019. május 19., vasárnap

 

“Hobbiból hétvégenként sokan keresnek aranyat a környéken, de olyanok is vannak, akik ebből élnek. Többnyire apró rögöket találnak, de azokat elég gyakran” – mesélte Sam Spearing, a Curtin Egyetem bányászati karának professzora.

Az Ausztráliában bányászott arany többsége Kalgoorlie-térségből származik (Forrás:Wikimedia Commons/Brian Voon Yee Yap)

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!